IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В новия Mercedes CLA играеш Mario Kart (ВИДЕО)

Германският производител показа технологията по време на Световния мобилен конгрес в Барселона

В новия Mercedes CLA играеш Mario Kart (ВИДЕО)

Почти всички автомобилни фенове са огромни привърженици на всички видове видео игри и виртуални състезателни симулатори - от най-реалистичните до заглавия с вдъхновени от аркадни игри графики и сюрреалистична действия. Като Mario Kart, мега-хитът на Nintendo от 90-те години на миналия век. Можете да си представите колко е вълнуващо, че Mercedes-Benz е интегрирал тази игра в инфотейнмънт системата на новия си седан CLA.

По време на Световния мобилен конгрес в Барселона (25-28 февруари), германският автомобилен производител показа CLA с последните подобрения на системата си за развлечение MBUX (Mercedes-Benz User Experience), включително редица нови приложения. Посетителите имаха възможност да играят Mario Kart на централния екран на автомобила. Всъщност, въпросната игра е SuperTuxKart, версия с отворен код на Mario Kart. Тя работи на Linux, MacOS, Windows и Android, и, очевидно, на развлекателната система от последно поколение на Mercedes.

Mercedes CLA - Mario Kart-1

Интересното е, че автомобилният производителят е включил много повече от само волана и педалите в геймърското изживяване. Например, вентилационните отвори издухват въздух и въздушният поток зависи от скоростта на автомобила в играта. Освен това светодиодното осветление в салона превключва от червено към зелено в началото на състезанието. Накрая, когато картингът на играча се удари с конкурент, коланът се стяга.

Докато интегрирането на Mario Kart в MBUX е само упражнение, което да покаже на какво е способна системата, Mercedes планира да доставя приложения за игри на своите клиенти в най-близко бъдеще. Вече може да играете класически Atari видео игри на информационно-развлекателния екран на Tesla, а скоро ще можете да се състезавате с малък картинг от мястото на водача на Mercedes. В крайна сметка дигитализацията може и да не се окаже толкова лоша.

Снимки и видео: Mercedes-Benz

0 от 500