IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата S-класа получава огромен таблет

Един тъчскрийн ще управлява много функции на борда на лимузината

Новата S-класа получава огромен таблет

Най-новата надпревара при автомобилите вече не е за конски сили и нютонметри, а за големината на дисплеите, които се инсталират в купето на всеки нов модел. Началото на модата постави Tesla, след това „таблетите”, поставени хоризонтално или вертикално, започнаха да се появяват и при доста по-масови модели.

Сега идва ред на новата S-класа на Mercedes, като новата лимузина е за моделната 2020 година, а снимка на интериора й по време на тестовете, показва гигантски таблет, инсталиран на централната конзола.

С оглед на това как са покрити останалите елементи от интериора, както и закрепването на таблета, най-вероятно впечатляващият тъчскрийн не е част от тестовото оборудване.

Дизайнерите дават възможност за контрол на много от функциите на колата чрез тъчскрийна на централната конзола – важна част от инфотейнмънт системата, а клиентите пък се надяват, че няма да попаднат на объркващи и неясни менюта на отделните функции и програми.

Трудно е да се преценят размерите на таблета в интериора на новата S-класа, но най-вероятно той е по-голям от iPad Pro 12.9 – най-големият сериен таблет в света. Новата S-класа на Mercedes ще се появи догодина и ще отговаря на изискванията за ниво 3 на автономно придвижване, а хибридните версии на лимузината ще имат пробег до 100 км на електричество.

Снимка: Carscoops.com

0 от 500
  • #7
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Китайче ( преди 5 години )
    Ако надпреварата е за размер на дисплея, китайците ще сложат дори колите от нисък клас в огромни дисплеи за без пари.Та немците да не разчитат да жънат дълго време кинти с такива "екстри", че ще затънат здраво.
  • #6
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    В бъдеще колите просто ще бъдат като една стая със разтегателни кресла и масичка в средата. Няма да има волан или каквито и да било прибори са управление.Само казваш на автопилота адреса където искаш да отидеш и той кара. А хората ще се возят.
  • #5
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Смартфоновия.... баце законодателя не ти дава да говориш по телефона ти искаш таблет да си браузваш да сложиш. Копчето ще го намериш интуитивно, менюто без да го погледнеш не може да намериш нищо - еми нормално е да ти трябва скапан автопилот все някой трябва да кара щото приматия с кинтите не го прави - той търка джамлъка даже за да му пусне малко по-топло тоя джамлък! Е нема таква простотия баце!!
  • #4
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Отврат ( преди 5 години )
    Много грозно изглежда.
  • #3
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Смартфони с копчета? ( преди 5 години )
    Идеята е да се премахнат всички бутони в колата и всяка функция да е достъпна от екрана. Това на практика дава неограничени възможности. А и софтуера може да се ъпгрейдва и да му се подбрява дизайна стига заложения хардуер да е добър.Тесла първи вкараха тази иновация и сега всички започват да следват новата тенденция. Не знам дали това е 100% практично за всичко, но искаме или не това е бъдещето. Копчалъците отиват в историята.
  • #2
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Погледнете линка подобните статии за безсмъртните творения на Бруно Сако! ТОВА СА КОЛИ!!! Вегенер си остана един пълен бездарник с тоя копи/пейст дизайн!
  • #1
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    По-голяма тъпня не успяха ли да измислят?! Това са коли за умствено изостанали! Няма как що-годе нормален човек, да каже, че тая простотия изглежда добре или че е поне относително функционална или че върши някаква работа!