IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата S-класа получава огромен таблет

Един тъчскрийн ще управлява много функции на борда на лимузината

Новата S-класа получава огромен таблет

Най-новата надпревара при автомобилите вече не е за конски сили и нютонметри, а за големината на дисплеите, които се инсталират в купето на всеки нов модел. Началото на модата постави Tesla, след това „таблетите”, поставени хоризонтално или вертикално, започнаха да се появяват и при доста по-масови модели.

Сега идва ред на новата S-класа на Mercedes, като новата лимузина е за моделната 2020 година, а снимка на интериора й по време на тестовете, показва гигантски таблет, инсталиран на централната конзола.

С оглед на това как са покрити останалите елементи от интериора, както и закрепването на таблета, най-вероятно впечатляващият тъчскрийн не е част от тестовото оборудване.

Дизайнерите дават възможност за контрол на много от функциите на колата чрез тъчскрийна на централната конзола – важна част от инфотейнмънт системата, а клиентите пък се надяват, че няма да попаднат на объркващи и неясни менюта на отделните функции и програми.

Трудно е да се преценят размерите на таблета в интериора на новата S-класа, но най-вероятно той е по-голям от iPad Pro 12.9 – най-големият сериен таблет в света. Новата S-класа на Mercedes ще се появи догодина и ще отговаря на изискванията за ниво 3 на автономно придвижване, а хибридните версии на лимузината ще имат пробег до 100 км на електричество.

Снимка: Carscoops.com

0 от 500
  • #17
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Ако може да се маха тоя телевизор и да се вързва към кабеларката вкъщи, грешка няма да иам!
  • #16
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Радев ( преди 5 години )
    Не вървят на добре нещата. Колите се превръщат все повече в холове на колела. Телевизори, дисплеи, компютри...Мерцедес вече прекаляват с тези грозни правоъгълни табла. Вече не можеш да различиш кое е А,B,C-класа. Всичко е като под калъп.
  • #15
    2 rate up comment 2 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 5 години )
    грозно...
  • #14
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    не е ли 55 инча олед - не ми го хвАли :D:D - оливане..
  • #13
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Първо плюят Тесла. След това ги копират....
  • #12
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    В Магарцедесите тенденцията е да има повече и по-големи телевизори. Тея кола ли продават или лятно кино. Ами то, ако ще е така не е ли по-добре у дома пред телевизора излегнат на дивана? Или пред компа? Излагация пълна!Значи ще можеш да цъкаш на големия телевизор и ще търсиш къде да пуснеш климатроника или да нагласиш температурата, но да говориш по телефона не може. Изчанчена раотъ...
  • #11
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Pit ( преди 5 години )
    Тези кочини се чудят вече как да излъжат някой заблуден че мерцедес е най добрия.....***.
  • #10
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Карам 20 годишен Фиат и парното мога да го усиля със затворени очи. Или да си пусна халогените или подгрева на огледалата.
  • #9
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Бъгчо ( преди 5 години )
    Това е някакъв бъзик. Първо, таблета изглежда като че съм го подпрял а не като интегрална част от интериора. Второ, управлението с таблет изисква много повече внимание - не можеш да си намалиш радиото или усилиш климатика без да гледаш. постоянно очите ти трябва да са на таблета, а не на пътя.
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    това как ще има кресла и ще се возим от точка а до б в г з ъ е минало несвършено2 000 година щяхме да сме на луната като гледам пътищата са като кратери