IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes и Bosch стигнаха до съда

Двете компании се обвиняват една друга в мошеничество

Mercedes и Bosch стигнаха до съда

Федерален съд в Ню Джърси разгледа по-голяма част от исковете, заведени от компаниите Mercedes-Benz и Bosch. Те се обвиняват взаимно в манипулиране на дизеловите двигатели на германския производител.

Нивата на вредните емисии на моторите са били изкуствено намалени по време на тестовете, като това е станало с помощта на софтуер. Същата схема беше използвана и от Volkswagen Group, който бе уличен в манипулиране на двигателите още през есента на 2015 г. Именно тогава започна и най-големият скандал в историята на автомобилната индустрия, станал известен като „Дизелгейт”.

От концерна Daimler, който е собственик на Mercedes-Benz, представят дизеловите си двигатели със система BlueTEC като „най-екологични” и „отговарящи на всички стандарти и изисквания”. Независими експерти обаче са категорични, че моторите превишават допустимите параметри. При някои от тях превишението на нормата е 65 пъти.

Според представителите на Mercedes, софтуерът на моторите е дело на Bosch и съответно компанията им няма никаква вина за случилото се. В същото време от Bosch са категорични, че тяхното програмно оборудване е било използвано за манипулации без тяхно знание и вината е изцяло на Mercedes.

В крайна сметка нещата достигнаха до съд, който след като разгледа исковете на двете компании, стигна до извода, че всички обвинения имат доказателства. Предстоят още изслушвания по делото, които ще бъдат проведени в близките седмици и едва тогава ще бъде взето крайно решение.

Снимка: Mercedes-Benz

 

0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Възмутен ( преди 5 години )
    От този *** сайт само глупости може да очакваме!Емисиите надвишавали 65 пъти допустимите стойности!?!?!?!?Абе вие нормални ли сте????????
  • #4
    9 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Германски автомобилни технологии... я по-добре да разглобяват Тойоти и Хонди да се понаучат как се правят коли.
  • #3
    17 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Къде е ВАГ-иналното фенче да ни обясни, че хАмериканците си отмъщават, дизелите са най-чистите двигатели, не пушат, не кадят, не тракат, нямат вибрации, не са с консумативи, като дюзи, ГНП, турбо, демфплер и още и още!? Къде си? Лекуваш ли се вече на 4-ти км.? Нали нямаше дизелгейт и това беше конспирация, а сега самите вурстове почнаха взаимно да се съдят. Пълни нещастници, какъвто си и ти!
  • #2
    19 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Прости хора.С тяхната алчност ,ще затрият природата и хората.
  • #1
    29 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Брейййййй, голяма работа са тия ейййй...опитват се да го подкарат като в БГ - вина има виновен няма :)Истината е, че всички са маскари...