IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как Mercedes-Maybach S-Class става по-красив и по-луксозен

Вижте как 100 часа труд се събират в 7-минутно видео

Ето как Mercedes-Maybach S-Class става по-красив и по-луксозен

За да бъде сглобена една брой от Mercedes-Maybach S600 Pullman е необходима много работа, която продължава дълги часове и се извършва на ръка. Дългият процес по боядисване на автомобила се случва в представителството на марката във Великобритания, което се е специализирало именно върху доработката на луксозни коли – такива като S600 Pullman.

В това 7-минутно видео, експертите от центъра Topaz разкриват своите тайни за 5-ото нива на боядисване на лимузината. Целта е да се отстранят недостатъците от боята, нанесена в завода, която може да навреди дори на луксозен Pullman, струващ около 600 000 щатски долара.

Дългият процес стартира с маскировка на всяка част на автомобила, която не боядисана. Това става с тънко фолио, а след това се прави „сухо шлифоване”, чиято цел е да се неутрализират дори най-малките неравности и пукнатини. Следва „мокро шлифоване”, което включва няколко етапа на обработка, а след него са махат специалните етикети от колата.

След полирането, каросерията на автомобила трябва да се превърне в огледало. Целият процес продължава 100 часа, като от Topaz, разбира се, не разкриват всички тънкости на работата си, но резултат в крайна сметка е забележителен.

Снимки и видео: YouTube


 

0 от 500