IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изследване: Колите на Tesla са вредни колкото останалите

Тестове на британска компания оборват твърдението, че Model S е най-чистият автомобил в света

Изследване: Колите на Tesla са вредни колкото останалите

Компанията Tesla се позиционира като производител на „най-чистите” автомобили на планетата. Британската компания Engaged Tracking опровергава това твърдение, след като проведе собствени тестове на седана Model S и установи реалните нива на вредни емисии, които той отделя.

Изследване: Колите на Tesla са вредни колкото останалите

Както съобщава Daily Mail, „зелената” Tesla Model S отделя в атмосферата огромно количество парникови газове, които са не по-малко опасни за околната среда от вредните емисии на бензиновите и дизелови коли. Според Джонатан Харис, представител на Engaged Tracking, електрическият седан не е по-чист от средностатистическа кола с двигател с вътрешно горене във Великобритания.

Компанията посочва и цифри. Според нейното изследване, средно едно кола с бензинов или дизелов двигател отделя по 1,5 тона CO2 годишно в атмосферата. Същият резултат записва и Tesla Model S. Британците са включили в тестовете още един електромобил – BMW i3, чийто показател е по-добър - 1,3 тона.

Изследване: Колите на Tesla са вредни колкото останалите

Разбира се, от Tesla побързаха да оспорят твърденията, като обявиха, че е глупаво да се сравняват Model S и BMW i3, тъй като техният седан е с по-големи размери. Американците са на мнение, че по-правилно е да се прави паралел между компактния баварец и техния Model 3.

„Няма никакъв смисъл да сравняваш Model S със средностатистически автомобил от Великобритания, тъй като на пътищата в тази страна има огромен брой компактни коли, които напълно се различават от нашия седан”, коментира представител на Tesla, цитиран от Daily Mail.

Снимки: Tesla
 

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #28
    24 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Та така и сега, както е било преди години. Едните обичат да им кади, трака, пуши, и вибрира, а напредничавите хора искат да изоставят допотоните технологии и да преминат на следващо ниво.Колко само трябва да си ограничен, че да искаш ДВГ с под 30 % КПД и да плюеш по най-съвремените чисти , безшумни и екологични технологии с КПД 90%.Действително много елементарни и ограничени хора има. От 10 кладенеца вода ще изкарат, за да докажат,че черното е бяло.Е да,ама не. Черните нафтови сажди не са бели
  • #27
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Винаги са съществували в обществото една група маргинали с назадничаво и закостеняло мислене, които искат всичко да си остане по старо му и нищо да не се развива, защото ще се наложи и те да се развият, а те не искат. Тяхното развитие е спряло много отдавна и те могат да затъпеят повече, но да поумнеят никога. За щастие тези хора не движат прогреса и от тях нищо не зависи. Така е било между другото, когато излизат ДВГ и заменят парните двигатели, Също, както сега е имало хора, които опорстват...
  • #26
    20 rate up comment 11 rate down comment
    Diesel Imperia ( преди 5 години )
    Империята на фосилните обгазявания отвръща на удара!(Доскоро и разни слабаковци, палейки цигара от цигара "доказваха" кооолко "полезно" и "мъжкарско" било пушенето ...)
  • #25
    6 rate up comment 16 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Публикувано във факти.бг: Японците от Toyota патентоваха технология, която позволява на пасажерите в колата да дозареждат батериите на безпилотните електрически автомобили. Айде всички застъпници на електрическите щайги да ги видя да въртят педалетките и тогава да ми обясняват каквото и да било за ДВГ!
  • #24
    17 rate up comment 11 rate down comment
    До долния ( преди 5 години )
    Разбира се че Тесла е за тях, ти не можеш да си я позволиш. Гроздето е кисело, а?
  • #23
    21 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Немските учени откриха, че британски учени не съществуват.В Румъния стартира програма за монтаж на соларни панели на покрива на всеки дом.Субсидията е 5500евро.В САЩ също има такава програма.Във Великобритания е 2500 паунда.Дано повече страни се включат и да се свърши с тия нафтови печки вече.
  • #22
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Минтири тинтири ( преди 5 години )
    "А ти сметнал ли си, че даже на Европейско ниво е заложено до 2030 г едва 27% от електричеството да е "чисто"?"Я пак *** да си провериш източникът дали не става въпрос за всичката енергия включително за транспорт, а не само за електроенергията както твърдиш? Още днес електроенергийната система е много по-чиста от 30% за много от държавите в света. А защо ли в статията говорят само за въглероден двуокис, а не за замърсяването в градовете? Защото 90% от тец-овете са на газ и отделят само СО2
  • #21
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Колко може да са радиоактивни колкото са радиоактивни батериите в дистанционните,лаптопите и телефоните с разликата че са много по-добре защитени някой да знае за жертви или тежко болни от радиоактивни батерии???
  • #20
    7 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    За сметка на това Теслата е изключително грозен автомобил, за разлика от BMW i3 и автомобил с дизелов или бензинов двигател!
  • #19
    13 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Като се има в предвид бума на подмяна на съществуващите въглищни централи с енергия от слънце и вятър, тая статия вече не е актуална. След 2 години в UK производството от вятър ще е 70% от енергийния микс.