IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изследване: Колите на Tesla са вредни колкото останалите

Тестове на британска компания оборват твърдението, че Model S е най-чистият автомобил в света

Изследване: Колите на Tesla са вредни колкото останалите

Компанията Tesla се позиционира като производител на „най-чистите” автомобили на планетата. Британската компания Engaged Tracking опровергава това твърдение, след като проведе собствени тестове на седана Model S и установи реалните нива на вредни емисии, които той отделя.

Изследване: Колите на Tesla са вредни колкото останалите

Както съобщава Daily Mail, „зелената” Tesla Model S отделя в атмосферата огромно количество парникови газове, които са не по-малко опасни за околната среда от вредните емисии на бензиновите и дизелови коли. Според Джонатан Харис, представител на Engaged Tracking, електрическият седан не е по-чист от средностатистическа кола с двигател с вътрешно горене във Великобритания.

Компанията посочва и цифри. Според нейното изследване, средно едно кола с бензинов или дизелов двигател отделя по 1,5 тона CO2 годишно в атмосферата. Същият резултат записва и Tesla Model S. Британците са включили в тестовете още един електромобил – BMW i3, чийто показател е по-добър - 1,3 тона.

Изследване: Колите на Tesla са вредни колкото останалите

Разбира се, от Tesla побързаха да оспорят твърденията, като обявиха, че е глупаво да се сравняват Model S и BMW i3, тъй като техният седан е с по-големи размери. Американците са на мнение, че по-правилно е да се прави паралел между компактния баварец и техния Model 3.

„Няма никакъв смисъл да сравняваш Model S със средностатистически автомобил от Великобритания, тъй като на пътищата в тази страна има огромен брой компактни коли, които напълно се различават от нашия седан”, коментира представител на Tesla, цитиран от Daily Mail.

Снимки: Tesla
 

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #48
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Факе нюз ( преди 5 години )
    Това което коментирате е неверна информация! Предлагам ви да четете повече и да се информирате. Това тук се нарича платена пропаганда, и в много държави е подсъдима.
  • #47
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Защо вярватена тази новина! Не се ли замисляте малко че задвижването с батерии и електромотор, без двигател в вътрешно горене и скоростна кутия не отделят никакви газове!
  • #46
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Фейк Нюз ( преди 5 години )
    Тази новина е Пълна ЛЪЖА. НЯМА НИКАКВИ ГАЗОВЕ.Това е електромобил и не изгаря газове. *** ли сте да вярвате на тази статия!
  • #45
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    А ТАКА ... И КАКВА СТАНА ТЯ СЕГА ?Уж много чиста и направо невероятна, света вода ненапита беше, пък какво излезе. Тц ц ц ц ...Май като взе да излиза истината наяве, все повече и повече лъсна що е то измислената "компания" Тесла.То не бяха производствени проблеми, то не бяха вътрешни шпионажи, то не бяха криза с отпускане на още инвестиции, ами сега и това. :)
  • #44
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ivo ( преди 5 години )
    То, и ти си правен с възвратно-постъпателни движения, но това не ти пречи да се правиш на много умен.. ;)
  • #43
    3 rate up comment 1 rate down comment
    TSLA ( преди 5 години )
    И да ти слагаме, и да не ти слагаме, даже няма да казвам кое е бита карта - само ще го погледна :DИзтормозена бутална техника от предния век, работеща на принципа на постъпателно-възвратни движения и непрекъснати взривове. Имаща нужда от всевъзможни течности + въздух + поддържащи системи, за да работи. Пряко зависима от филтри и надморска височина, излишно сложна и ненадеждна. Изтормозена техника, която се опитва да се саморазруши и все някога успява. И за награда: ЗЕМИ ТОЯ СМОГ, БАЦЕ! хаха
  • #42
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Колкото и минуси да слагате електрическите щайги са бита карта! В момента Съществуват само благодарение на политическото малоyмиe Без субсидии и забрани за ДВГ единици ще са фанатиците харчещи пари за подобна глупост!
  • #41
    2 rate up comment 3 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Колегите защитаващи ДВГ, ако вярвате в написаното във въпросната статия, също така навярно вярвате и че пикап с разход 30/100 е и по-екологичен от малолитражен дизел, че кравите са виновни за глобалното затопляне което ще доведе до затопляне навсякъде по света (особено в САЩ и в Западна Европа)... и може би и в добрия старец от Лапландия ;))
  • #40
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Скоро кат те залеят цунамитата в следствие на замърсяването ръчния ти часовник ще отиде къдет му е мястото в калта!
  • #39
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    каквото и да си говорим да се придвижваш с автомобил с 6 8 10 12 цилиндъра си е въпрос на престиж това е като да носиш механичен часовник много грижи много любов не е като айуоч много приложения емоция никаква толкова по темата