IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-шокиращите цени на резервни части

Дори богатите хора могат да се разплачат след подобни ремонти

Най-шокиращите цени на резервни части

Оплаквате се, че разходите по обслужването на вашия автомобил са доста големи? Не бързайте – има доста по-шокиращи случаи. Предлагаме ви няколко примера за резервни части, чиято цена може да разплаче дори хора със сериозни финансови възможности. В случая става дума само за официални цени от 2016 г. (вероятно някъде тези части могат да бъдат намерени и по-евтино).

1.  Роботизирана PDK-трансмисия на новото Porsche Panamera Turbo

Най-шокиращите цени на резервни части

Скоростната кутия с 8 степени предлага бързо превключване на предавките и съответно отлично ускорение на автомобила. Новата Panamera е оборудвана с най-съвършената (според някои експерти) трансмисия с света, но и тя може да се повреди. А нейната замяна с нова струва 30 400 евро.

Формално второто място в класацията заема скоростната кутия на Nissan GT-R. Това е преселективен „робот” DCT с два съединителя, който е малко по-евтин – около 27 000 евро. Общо взето суми, които звучат кошмарно дори за като цяло заможните собственици на такива автомобили.

2. Карбоново-керамични спирачки на Audi Q7

Най-шокиращите цени на резервни части

Смятате, че композитни материали се използват само при спирачните системи на спортните коли? Напълно логично е да бъде така, но и при Audi Q7 също се предлага тази опция. Ако те обаче се повредят, нещата са наистина сериозни – замяната им ще струва 26 180 евро. За сравнение стандартните спирачки, направени от стомана, излизат 15 пъти по-евтино.

3. Двойни амортисьори Mercedes-Benz G500 4x4

Най-шокиращите цени на резервни части

Този всъдеход няма равен при движение по тежки терени, като за това сериозно роля играе и окачването му. То разполага със сдвоени амортисьори отпред и отзад, като те са произведени от фирмата KW. Във всяка двойка един от амортисьорите е регулируем, а вторият има специални настройки на компресията и движението. Според експерти при движение по стандартни пътище тези амортисьора са „вечни”, но при оф-роуд може и да постадат фатално. А цената на един комплект е 25 100 евро.

4. Фирмени таблети на Bentley Bentayga


Най-шокиращите цени на резервни части

Някои модели на Bentley със своята мултимедийна система изглеждат доста стари, но това не се отнася за кросоувъра Bentayga. Там всичко е изпипано по последната дума на техниката. Има два прекрасни таблета, работещи с Android и оборудвани с мощния процесор NVIDIA Tegra 4, а също така и с 10,1-инчов сензорен дисплей и брониран корпус. Те са така проектирани, че да не нанасят травми на пътника при евентуална катастрофа на автомобила и съответно са доста скъпи. Цената на двата е 19 591 евро.

5. Заден спойлер на Porsche 911 Turbo S


Най-шокиращите цени на резервни части

Porsche 911 Turbo S е сложен и високотехнологичен автомобил, чиято отличителна черта е активното задно антикрило, сменящо геометрията си при движение с висока скорост. Спойлерът изглежда доста ефектно, но ако сте собственик на тази кола се молете той да не се повреди сериозно и да се наложи замяната му. Цената на този елемент е 16 557 евро – горе-долу толкова струва и един добре оборудван Volkswagen Golf.

Снимки: Производителите

0 от 500
  • #12
    36 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Бил и марк, разбират от комповеНЕ разбират от коли и мода и не се вълнуват от тях , знаят, че ако поискат могат да си позволят всичко и така демонстрират как са над нещата....
  • #11
    39 rate up comment 4 rate down comment
    Das Auto ( преди 7 години )
    обяснявай ти , какво е супер кола и ЗАЩО е супер кола и защо струва СУПЕР скъпо !!!
  • #10
    43 rate up comment 8 rate down comment
    така е ( преди 7 години )
    "Искаш най-най"ей за това говоря.Бил Гейтс и Зукърбърг носят дънки за 10$, *** и пульо с Ауди Q7 щото така се чувстват много велики.
  • #9
    36 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Оле мале, печелели от комплекса на населението. Комплекси няма. Искаш най-най, това си има цена. Това не ти е Тойота корола продавана в милиони бройки на килограм с архаичен двигател , скоростна купия и окачване, с евтини пластмаси и долнопробен текстил. За разработката на всеки един елемент в супер автомобил се инвестира много. Когато си вложил милиарди в супер двигател, супер трансмисия, окачване и спирачна система, 100 инжинери са ваяли формата да е максимално обтекаема и т.н. и продаваш скъпо. Защото си инвестирал скъпо и предлагаш нещо много по-скъпо и хубаво от долнопробна евтина каруца. За да избиеш тия вложени милиарди, продаваш скъпо, но на отбрана клиентела в по-малко бройки, тя оценява това което си купува и знае, че това няма да и излезе евтино. За това има китайски часовници ментета за 1лв. и часовници за 1000, 10000 и 100000лв.
  • #8
    32 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    е36 и пак ника ти е пълнолетно БМВ а собствената кола пълнолетно Ауди. Не забравяй че голяма част от висящите тук и в подобни сайтове са ИТ-та и за тях 4к за празниците са джобни пари. Щом не си бил на почивка в Алпите не се фукай с Боровец
  • #7
    51 rate up comment 1 rate down comment
    thebrainless ( преди 7 години )
    Вичко звучи относително логично, но това с таблетите разцепва мрака.
  • #6
    61 rate up comment 3 rate down comment
    така е ( преди 7 години )
    корпорациите разбраха, че могат да печелят много пари от коMплексите на населението.Хубавото и лъскавото вървят, ама разбраха, че могат да продават на цени в пъти повече от реалнита цена на продукта. Защо да не го правят? Телефони, коли, всякакви моди... Фукнята вдига цената. Има хора, които теглят кредити, за да имат нещо, на което да си сложат фалшивото самочувствие. Кола за 50 000 на газ, телефон за 1700 - не звъни да не се набута...
  • #5
    40 rate up comment 7 rate down comment
    Auto ( преди 7 години )
    Мяма да коментирам дали японските или германските супер автомобили имат по-скъпи еквивалентни части, но съм абсолютно убеден, изхождайки от това че съм работил с германци и съм карал доста технически глоксове там, познавайки мисленето им със сигурност те продават тези части с най-голяма надценка над себестойността им!
  • #4
    37 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    и гт-р ли е немска *** бе ?
  • #3
    43 rate up comment 3 rate down comment
    Клошар ( преди 7 години )
    Ниски ми се виждат тея цени!