IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фенове излъчиха най-добрата суперкола

Състезават се Bugatti Veyron SS, Pagani Huayra, Porsche 918 Spyder, Ferrari LaFerrari и McLaren P1

Фенове излъчиха най-добрата суперкола

При суперавтомобилите най-важни са динамичните възможности. Именно на база този показател фенове избраха най-добрата кола в сегмента. За титлата се борят Bugatti Veyron SS, Pagani Huayra, Porsche 918 Spyder, Ferrari LaFerrari и McLaren P1.
Фенове излъчиха най-добрата суперкола
Тестът протича на два етапа - обиколка на писта и драг от място. Любопитното е, че са използвани само и единствено коли на фенове, а не такива, които са предоставени от производителите.

Във видеото долу може да видите финалната част от изпитанията - драг състезанието, която е и най-кратка. Регламентът е следния. Автомобилите се състезават по двойки, като най-бързият се изправя срещу Bugatti Veyron SS - най-бързата кола в света.

В тази дисциплина първи отпада Pagani Huayra, който губи със сериозна разлика от Porsche 918 Spyder. При състезанието между Ferrari LaFerrari и McLaren P1 победата отива при британската кола, а при съревнованието между McLaren P1 и Porsche 918 Spyder надделява хибридът на Porsche.

Изненадващо или не, 918 Spyder се справя и с Bugatti Veyron SS, побеждавайки безапелационно в драг дисциплината.

Именно Porsche 918 Spyder става големият победител, тъй като дава и най-доброто време за обиколка на пистата - 1:18,44 мин.

На второ място в тази дисциплина остава Ferrari LaFerrari, а на трето McLaren P1. Четвърти е Bugatti Veyron SS, а последен отново се нарежда Pagani Huayra.
 



Снимка и видео: YouTube / Salomondrin

0 от 500
  • #49
    0 rate up comment 0 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    "Абе, как върви тая година WEC?Тойота ще заюитават ли титлата, или Нисан ги мачкат?"Много добре върви,хахахахахахаха.Тойота и Нисан яко мачкат.....с голо дупе четирите инголщатски топки на черното конче от Цуфенхаузен.
  • #48
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    "А от автомобили доказано нищо не разбираш." Хех, нали знаеш че това си е комплимент при положение че идва от някой който твърди че вагонетките били по-технологични защото тровели повече и лъжели повече за разхода.
  • #47
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    ВАГи, от канцерогенните дизели тръгна, до шистовия газ стигна, що така? Да не би да не ти достигат аргументите? Американците не са цвете за мирисане, никога не съм твърдял противното, но това не променя факта че вагонетките и всичките им производни фирмички са канцерогенни отровители предпочитащи да лобират за по-слаби стандарти пред това да инвестират в модерни чисти технологии. Но проблемът си е лично техен и точно това е причината поради която са се запътили към дъното.
  • #46
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    незабравяйте и ферари в това число също една велика кола.
  • #45
    4 rate up comment 2 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Tova 918 e 6ediovar vav vseki aspect.Takava kola moje da se napravi samo ot Porsche.
  • #44
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Порше ( преди 8 години )
    Браво! Порше
  • #43
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    А бе хора защо я няма Хонда маслояда сред тия съкровища, о тя търпи резили в Ф1 забравих.
  • #42
    10 rate up comment 0 rate down comment
    До Швабен... ( преди 8 години )
    Бедна ти е фантазията какво са допуснали американските власти/както и Канадските/ при добива на шистов нефт от шистови пясъци.Всъщност не само фантазията ти е бедна,а и информацията,възпитанието,най-вероятно и образованието. А от автомобили доказано нищо не разбираш. Но да призоваваш да се трият коментари,които не ти харесват "вдявяш". Доше,Доше, много постна пица си!
  • #41
    7 rate up comment 0 rate down comment
    швабен на заден ( преди 8 години )
    швабене смени дилъра
  • #40
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    ВАГи, американските тецове са със сертификат в България, член на ЕС. Фактът че тук тецовете им осират природата, докато в щатите не смеят е достатъчно показателен. Същото е и с автомобилите. Но защо "най-технологичните" европейци го допускат, докато "изостаналите" американци - не? Май нещата с най-технологичността не стоят съвсем както на теб ти се иска.