IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ADAC фалшифицирал конкурса "Автомобил на годината"

Редакторите на списанието дали 10 пъти по-голям вот на VW Golf

ADAC фалшифицирал конкурса

Грандиозен скандал избухна в Германия, след като се разбра, че германският автомобилен клуб ADAC е фалшифицирал резултатите от гласуването в конкурса "Автомобил на годината", съобщава Deutsche Welle.
ADAC фалшифицирал конкурса
За победител в конкурса бе обявен Volkswagen Golf, който според организаторите на събитието е получил 34 299 гласа от читателите на изданието на ADAC. Оказва се обаче, че за този модел са гласували едва 3409 души, а останалите са били "прибавени" от редакторите на списанието.

ADAC сами са признали за фалшификацията, твърди Daily Mail, уточнявайки, че решението за фалшификацията е взето именно от редакторите на изданието. Те самостоятелно преценили, че "велик автомобил като Volkswagen Golf е получил твърде малко гласове" и затова решили да увеличат резултата му.

Deutsche Welle от своя страна допълва, че след разкриването на машинацията шефът на отдела за връзки с обществеността на клуба и главен редактор на списанието ADAC Motorwelt Михаел Рамщетер е подал оставка от всичките си постове.

Нещо повече - напълно възможно е да започне разследване и на резултатите на предишните конкурси "Автомобил на годината", организирани от ADAC. Напусналият главен редактор Михаел Рамщетер вече е признал, че са манипулирани резултати както през 2013, така и през 2012 г. Една от разкритите фалшификации през 2012 г. е наградата "Gelber Engel", връчена на Audi. Оказва се, че вместо обявените 330 000 гласа, кросовърът на Audi е получил едва 76 000.

Според информациите съвсем скоро ще бъдат доказани и манипулации на конкурси за автомобили, организирани от други големи местни издания. Твърди се, че те са взимали подкупи от германските автомобилостроители, за да класират по-напред определени модели.

Снимка: Volkswagen

Тагове: adac
0 от 500
  • #29
    9 rate up comment 15 rate down comment
    speedart ( преди 10 години )
    Е све пак спечелихме в Япония...да бъдем обективни...
  • #28
    29 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да, ама японските печелят навсякъде по света, не само в корумпирана Германия. Докато немските навсякъде са на дъното, само в Германия са на челни местна. Работата е очевидна, трябва да си безмозъчен *** да се правиш че не я виждаш, то те немските фенчета са си точно такива.
  • #27
    28 rate up comment 3 rate down comment
    do A3 ( преди 10 години )
    Какъв си жалък. Колкото и да си влюбен в движимата ти крепост хвани си признай колко са зле, фенче. Като излезе статия за подставени гласове за тойота тогава пиши. Какво се пънеш и си плюваш по обувките сега? Ще ти се пръсне жлъчката - недей.
  • #26
    38 rate up comment 3 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Така беше, признаха Тойота за най-безпроблемна марка в Германия за 2013, защото не ползваха данни от ADAC и DEKRA, а хората гласуваха директно в пощенската кутия на Аутобилд. Излиза, че Аутобилд са постъпили по-честно все пак. В същата анкета за 2011 и 2012 отново в Германия, на първо място хората поставиха Хюндай, на пук на "безпристрастните" ADAC, според които трябваше да е "императораа" Голф. Мъка, мъка!
  • #25
    5 rate up comment 28 rate down comment
    A3 ( преди 10 години )
    Ot tezi testowe mojem da zaklu4im samo edno-fal6ificirani sa.TOWA ZNA4I,4E I QPONSKITE TARALQSNICI MAI NE SA HI4 TOLKOVA ZDRAWI :)
  • #24
    34 rate up comment 4 rate down comment
    speedart ( преди 10 години )
    До всички Германски фенове ....удар под кръста ...требе се прегрупираме....обявявам ден на траур...
  • #23
    20 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ония "няма да забравим" къде е сега? Срам ли го е? Тъпичко ли се чуства?
  • #22
    37 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Жалка долна ***-селска марка.
  • #21
    6 rate up comment 23 rate down comment
    A3 ( преди 10 години )
    Qsno e edno-sled kato towa e poru4kowo prou4wane i drugite nemski izdaniq,koito kazwat kolko sa ka4estweni qponskite bokluci pak sa NEWERNI!
  • #20
    42 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тази работа се размириса в края на 2013, когато публикуваха резултатите от анкета в Германия от кой марка е имала най-малко дефекти и проблеми. Дори АутоБилд бяха изненадани, че на първите две места, с голяма разлика от другите, са Toyota и Hyundai. Нямаше и следа от Фолксваген и Ауди