IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ADAC фалшифицирал конкурса "Автомобил на годината"

Редакторите на списанието дали 10 пъти по-голям вот на VW Golf

ADAC фалшифицирал конкурса

Грандиозен скандал избухна в Германия, след като се разбра, че германският автомобилен клуб ADAC е фалшифицирал резултатите от гласуването в конкурса "Автомобил на годината", съобщава Deutsche Welle.
ADAC фалшифицирал конкурса
За победител в конкурса бе обявен Volkswagen Golf, който според организаторите на събитието е получил 34 299 гласа от читателите на изданието на ADAC. Оказва се обаче, че за този модел са гласували едва 3409 души, а останалите са били "прибавени" от редакторите на списанието.

ADAC сами са признали за фалшификацията, твърди Daily Mail, уточнявайки, че решението за фалшификацията е взето именно от редакторите на изданието. Те самостоятелно преценили, че "велик автомобил като Volkswagen Golf е получил твърде малко гласове" и затова решили да увеличат резултата му.

Deutsche Welle от своя страна допълва, че след разкриването на машинацията шефът на отдела за връзки с обществеността на клуба и главен редактор на списанието ADAC Motorwelt Михаел Рамщетер е подал оставка от всичките си постове.

Нещо повече - напълно възможно е да започне разследване и на резултатите на предишните конкурси "Автомобил на годината", организирани от ADAC. Напусналият главен редактор Михаел Рамщетер вече е признал, че са манипулирани резултати както през 2013, така и през 2012 г. Една от разкритите фалшификации през 2012 г. е наградата "Gelber Engel", връчена на Audi. Оказва се, че вместо обявените 330 000 гласа, кросовърът на Audi е получил едва 76 000.

Според информациите съвсем скоро ще бъдат доказани и манипулации на конкурси за автомобили, организирани от други големи местни издания. Твърди се, че те са взимали подкупи от германските автомобилостроители, за да класират по-напред определени модели.

Снимка: Volkswagen

Тагове: adac
0 от 500
  • #59
    3 rate up comment 11 rate down comment
    До KKK ( преди 10 години )
    Ти навремето си се чудил защо хората карат различни марки от VW, Audi, Mercedes, BMW, Porsche, пък аз се чудя защо по-заможните хора в София предимно такива карат? Ама те чисто нови са си ок, минат ли 5 години обаче е друга работата
  • #58
    21 rate up comment 4 rate down comment
    A3 (по десет) ( преди 10 години )
    Абе всички фенове на VW ли не знаят за съществуването на кирилицата или само така ми се струва? Защо не пишете на немски направо?
  • #57
    24 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Айдеее истината излиза наявеее !!!!! VW корумпирани *** плащащи си за реклама по разни тестове хахаха Дори и АDAC!!! Айдееееее всички *** фенове на ВАГ да се скрият сега в миши дупки, защото това което им говорим от толкова време се оказа вярноооо!!!!!!
  • #56
    2 rate up comment 23 rate down comment
    A3 ( преди 10 години )
    Abe goltak,to ima we4e Golf 7,ti za Golf 2 mi gowori6,4e se razwalq.Emi kola na 30 godini 6te se razwalq mnogo qsno.Ama kolko Hondi mogat da izkarat do takawa wuzrast-NIKOLKO!
  • #55
    20 rate up comment 3 rate down comment
    V01D ( преди 10 години )
    @Поpa: Абе приятелю това ли ти е критерии? Напомняш ми малко на онзи пич от вица дето някакъв с жигулка спира до един с ферари и го пита дали е доволен, защото гледал, че не ги карат много много. :D Въпреки, че от години съм фен на японците, не мога да крия, че обичам много немски автомобили, но VW така и не мога още да ги призная за свястни коли и това си е. В семейството имаме Хюндай Акцент и Голф 2. Ха познайте с коя кола ни се е случвало да остави някого на път? :D
  • #54
    1 rate up comment 26 rate down comment
    Пора ( преди 10 години )
    До Дошо Дошка, за разлика от тебе съм обиколил половината свят като съм живял на доста места и съм карал коли които ти никога няма да видиш наживо. Но пак казвам - огледай се наоколо (около теб) - какво виждаш - само Соцвагени а? Познай защо?
  • #53
    24 rate up comment 2 rate down comment
    AutoFars ( преди 10 години )
    От край време се знае, че немците са националисти. Това не е първия случай... Мен ме боли шпагата (колата е средство за придвижване за мен), но има колеги фенове, които наляво и надясно търбят за класациите как Голф бил винаги първи... дали им е гадно? Сигурно :) Хахаха
  • #52
    41 rate up comment 4 rate down comment
    KKK ( преди 10 години )
    Преди четях само Ауто Билд и не съм подозирал, че може да са пристрастни. Това продължи близо 5 години. В главата ми се оформи въпросa: защо хората купуват коли, различни от VW, Audi, Mercedes, BMW, Porsche? Не четат ли Ауто Билд, да видят, че Голф е най- яката кола в класа си? Как изобщо Фиат и Рено оцеляват? Когато взех книжка, обаче трябваше да карам "гадното" клио на баща ми, в момента карам Алфа и съм сигурен, че Ауто Билд са ***, които за съжаление имат голямо влияние върху хората.
  • #51
    2 rate up comment 21 rate down comment
    A3 ( преди 10 години )
    Doshe, selski, dori maika ti ne I puka kak narichash VW.Vajnoto e, che sa prodawani I hareswani, puk ti kato nqmash pet pari da kihnesh karai stroshenite durti hondi s dizel na Isuzu 40 konq
  • #50
    18 rate up comment 2 rate down comment
    b.b. ( преди 10 години )
    Хм, интересно след като Голф отпада коя кола е на следващото място и с колко гласа? Ако са повече от 3400 на практика това трябва да е колата на годината според ADAC. Та, коя е новата кола 1?