IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ADAC фалшифицирал конкурса "Автомобил на годината"

Редакторите на списанието дали 10 пъти по-голям вот на VW Golf

ADAC фалшифицирал конкурса

Грандиозен скандал избухна в Германия, след като се разбра, че германският автомобилен клуб ADAC е фалшифицирал резултатите от гласуването в конкурса "Автомобил на годината", съобщава Deutsche Welle.
ADAC фалшифицирал конкурса
За победител в конкурса бе обявен Volkswagen Golf, който според организаторите на събитието е получил 34 299 гласа от читателите на изданието на ADAC. Оказва се обаче, че за този модел са гласували едва 3409 души, а останалите са били "прибавени" от редакторите на списанието.

ADAC сами са признали за фалшификацията, твърди Daily Mail, уточнявайки, че решението за фалшификацията е взето именно от редакторите на изданието. Те самостоятелно преценили, че "велик автомобил като Volkswagen Golf е получил твърде малко гласове" и затова решили да увеличат резултата му.

Deutsche Welle от своя страна допълва, че след разкриването на машинацията шефът на отдела за връзки с обществеността на клуба и главен редактор на списанието ADAC Motorwelt Михаел Рамщетер е подал оставка от всичките си постове.

Нещо повече - напълно възможно е да започне разследване и на резултатите на предишните конкурси "Автомобил на годината", организирани от ADAC. Напусналият главен редактор Михаел Рамщетер вече е признал, че са манипулирани резултати както през 2013, така и през 2012 г. Една от разкритите фалшификации през 2012 г. е наградата "Gelber Engel", връчена на Audi. Оказва се, че вместо обявените 330 000 гласа, кросовърът на Audi е получил едва 76 000.

Според информациите съвсем скоро ще бъдат доказани и манипулации на конкурси за автомобили, организирани от други големи местни издания. Твърди се, че те са взимали подкупи от германските автомобилостроители, за да класират по-напред определени модели.

Снимка: Volkswagen

Тагове: adac
0 от 500
  • #9
    28 rate up comment 6 rate down comment
    V01D ( преди 10 години )
    АхАххаХахАХАХВреме беше истината да лъсне наяве. :D Сега слушайте оправданията: Е, да ама голфо и в Япония стана кола на годината. Е да ама Ауди не знам си какво си. Скоро и китайците ще почнат да ги мачкат след японците и корейците, а след новината за Пежо и Dongfeng подозирам, че европейската автомобилна индустрия ще се превърне в бутикова.
  • #8
    35 rate up comment 6 rate down comment
    FuckOffVW ( преди 10 години )
    Изобщо не се съмнявам,че това ще продължава и за в бъдеще.
  • #7
    21 rate up comment 20 rate down comment
    A3 ( преди 10 години )
    Oba4e zabelejete fakta,4e glawniq redaktor si e podal ostawkata na wsi4ki postowe.Towa w Bulgaria nadali bi se slu4ilo.Evala na nemcite!
  • #6
    48 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Кво стана бе бай Фердо? Световната доминация май ще се отложи по обясними причини.
  • #5
    57 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Недостойно, жалко, отвратително! Едва ли има изненадани, но дано има прогледнали.
  • #4
    60 rate up comment 6 rate down comment
    FuckOffVW ( преди 10 години )
    А такаааа!великия Голф така май си е спечелил наградите а?
  • #3
    45 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    :)....колко сладко...
  • #2
    64 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Нещо да ви учудва? Само празноглавите форумни фенчета си мислят че ВАГ имат някакво покритие. За всички разумни хора е очевидно че ВАГ са пълен медиен балон койото рано или късно ще се спука. Никакви технологии, никакви иновации, притоплен дизайн от 20 години и силна пропагандна стратегия. Типично по немски.
  • #1
    57 rate up comment 7 rate down comment
    мун_чо ( преди 10 години )
    Ах, каква изненада :)