IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ADAC фалшифицирал конкурса "Автомобил на годината"

Редакторите на списанието дали 10 пъти по-голям вот на VW Golf

ADAC фалшифицирал конкурса

Грандиозен скандал избухна в Германия, след като се разбра, че германският автомобилен клуб ADAC е фалшифицирал резултатите от гласуването в конкурса "Автомобил на годината", съобщава Deutsche Welle.
ADAC фалшифицирал конкурса
За победител в конкурса бе обявен Volkswagen Golf, който според организаторите на събитието е получил 34 299 гласа от читателите на изданието на ADAC. Оказва се обаче, че за този модел са гласували едва 3409 души, а останалите са били "прибавени" от редакторите на списанието.

ADAC сами са признали за фалшификацията, твърди Daily Mail, уточнявайки, че решението за фалшификацията е взето именно от редакторите на изданието. Те самостоятелно преценили, че "велик автомобил като Volkswagen Golf е получил твърде малко гласове" и затова решили да увеличат резултата му.

Deutsche Welle от своя страна допълва, че след разкриването на машинацията шефът на отдела за връзки с обществеността на клуба и главен редактор на списанието ADAC Motorwelt Михаел Рамщетер е подал оставка от всичките си постове.

Нещо повече - напълно възможно е да започне разследване и на резултатите на предишните конкурси "Автомобил на годината", организирани от ADAC. Напусналият главен редактор Михаел Рамщетер вече е признал, че са манипулирани резултати както през 2013, така и през 2012 г. Една от разкритите фалшификации през 2012 г. е наградата "Gelber Engel", връчена на Audi. Оказва се, че вместо обявените 330 000 гласа, кросовърът на Audi е получил едва 76 000.

Според информациите съвсем скоро ще бъдат доказани и манипулации на конкурси за автомобили, организирани от други големи местни издания. Твърди се, че те са взимали подкупи от германските автомобилостроители, за да класират по-напред определени модели.

Снимка: Volkswagen

Тагове: adac
0 от 500
  • #19
    33 rate up comment 3 rate down comment
    FenIX ( преди 10 години )
    Сега разбрахте ли как се печелят конКУРси и не само в Германия и не само от Фолксваген. Същото е в България и още преди "гласуването" се знае кой ще е победителя и то по причини много различни от качествата на колата.
  • #18
    33 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Поре, що намесваш и останалите немски коли..., тук се говори за VW и Audi, че са мошенници!?
  • #17
    40 rate up comment 10 rate down comment
    Чичето ( преди 10 години )
    Немските коли са номер 1 само според поръчковите им проучвания. А това не е особен повод за гордост. По важните показатели като продажби, качество, надеждност и технологии японските са няколко поколения напред.
  • #16
    8 rate up comment 46 rate down comment
    пора ( преди 10 години )
    И какво от това? Немските коли са номер 1 и така ще бъде и занапред....
  • #15
    49 rate up comment 4 rate down comment
    wane ( преди 10 години )
    Иначе тъжно, че уважаван клуб като ADAC прави машинации от подобен размер. Аз примерно им чета тестовете за гуми като си сменям гумите, ама как да им се доверя след подобно нещо? Немска работа...
  • #14
    29 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Това не новина, всеки го знае..., сега просто придоби публичност!А3, върви ли ПИжото, а ?! :)
  • #13
    26 rate up comment 9 rate down comment
    wane ( преди 10 години )
    До първият анонименВсъщност стратегията на ФАГ е много умна и печеливша - котират много модели под различен бранд, ползващи изключително много общи компоненти, най-масовите им модели биват нов модел на всяко второ поколение, а междинните са обстойни фейс-лифти, като по този начин осигуряват по-дълъг живот на даден модел с 30-40% спрямо други марки. Изобретателите на модулната платформа. Много добра машина за пари са. Като автомобилен почитател винаги съм намирал стратегията им за ужасна.
  • #12
    28 rate up comment 4 rate down comment
    usa ( преди 10 години )
    И там, май стана като във Евровизия,тая година на вас,другата на нас,
  • #11
    13 rate up comment 47 rate down comment
    A3 ( преди 10 години )
    V puti po-dobre nov Golf s prekrasniq TSI motor,otkolkoto nova TURSKA Korola s atmosferniq i nemo6tnik 1,4...
  • #10
    29 rate up comment 4 rate down comment
    1! ( преди 10 години )
    Знам ,че сега тази тема ще има над 200 коментара с хранилка,но не мисля ,че някой би го учудила тази констатация. Факт е ,че живеем във времена на общодостъпна информация и всеки има глава на раменете да прецени как да я интерпретира. Такаче доверяването на всякакви конглокси и тестове, и представнето им като аргументи в +/- е меко казано наивно!