IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ADAC фалшифицирал конкурса "Автомобил на годината"

Редакторите на списанието дали 10 пъти по-голям вот на VW Golf

ADAC фалшифицирал конкурса

Грандиозен скандал избухна в Германия, след като се разбра, че германският автомобилен клуб ADAC е фалшифицирал резултатите от гласуването в конкурса "Автомобил на годината", съобщава Deutsche Welle.
ADAC фалшифицирал конкурса
За победител в конкурса бе обявен Volkswagen Golf, който според организаторите на събитието е получил 34 299 гласа от читателите на изданието на ADAC. Оказва се обаче, че за този модел са гласували едва 3409 души, а останалите са били "прибавени" от редакторите на списанието.

ADAC сами са признали за фалшификацията, твърди Daily Mail, уточнявайки, че решението за фалшификацията е взето именно от редакторите на изданието. Те самостоятелно преценили, че "велик автомобил като Volkswagen Golf е получил твърде малко гласове" и затова решили да увеличат резултата му.

Deutsche Welle от своя страна допълва, че след разкриването на машинацията шефът на отдела за връзки с обществеността на клуба и главен редактор на списанието ADAC Motorwelt Михаел Рамщетер е подал оставка от всичките си постове.

Нещо повече - напълно възможно е да започне разследване и на резултатите на предишните конкурси "Автомобил на годината", организирани от ADAC. Напусналият главен редактор Михаел Рамщетер вече е признал, че са манипулирани резултати както през 2013, така и през 2012 г. Една от разкритите фалшификации през 2012 г. е наградата "Gelber Engel", връчена на Audi. Оказва се, че вместо обявените 330 000 гласа, кросовърът на Audi е получил едва 76 000.

Според информациите съвсем скоро ще бъдат доказани и манипулации на конкурси за автомобили, организирани от други големи местни издания. Твърди се, че те са взимали подкупи от германските автомобилостроители, за да класират по-напред определени модели.

Снимка: Volkswagen

Тагове: adac
0 от 500
  • #39
    33 rate up comment 4 rate down comment
    zoom in ( преди 10 години )
    Някой да е изненадан?Мен ме втрещява факта, че е било необходимо да надуят цели 10 пъти гласовете за голфа за да вземе първото място. Този "велик автомобил" явно даже не е стигнал до Топ 5 в реалната класация Показателно е например, как в измислените преки сравнителни тестове VW Tiguan печели пред Mazda CX-5, докато в целия останал свят е обратното.
  • #38
    29 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Веселба! Как, бе брато си доволен от служебния Голф 7 (нечовешки здрав и издържлив), като те ги пуснаха в края на септември м.г. Той теоритично няма повече от 10 000 км., какво да му стане..?! Или казваш за Голф това е постижение, ха, ха,.. Само дето не ти вярваме и на една приказка. Служебен Голф 7, еха. Няма да купят Голф 6, който до скоро го предлагаха на цената на дачия.
  • #37
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Кико ( преди 10 години )
    Очаквам към 20:00 днес коментарите по тази тема да надминат 200.
  • #36
    26 rate up comment 5 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    От седмици не пиша тук, прочетох "новината" (никаква новина не е, нищо изненадващо) в друг сайт.Минавам тука само да поздравя Дошо, наздраве пич. Ще си отворя една немска бира, то май бирата е единственото нещо което розовите нагляри още не са компроментирали :)
  • #35
    33 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тия са *** смешниците:1. Произвеждат едни от най-скапаните двигатели2.Скоростните им кутии, тип Диесджи са *** на ***, чак китайците се възмутиха3. Спортно окачване, тип "Каиш"4. Плащат си на всякакви агенции, списания, асоциации...
  • #34
    7 rate up comment 22 rate down comment
    A3 ( преди 10 години )
    Moq golf e manipuliran. Ot nula do sto pravi za 5 sekundi, a masloto smenqm na 100 000km. Kolkoto nalivam - tolkova izlivam. :)
  • #33
    6 rate up comment 24 rate down comment
    A3 ( преди 10 години )
    Nishto novo pod slynceto-kakto tozi test e manipuliran, taka I tozi za zdrawinata na qponskite DARACI e luja! :)
  • #32
    30 rate up comment 11 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    ахахахахахахаахахахахахахах! Ей че ХУБАВ ден бе!! Истината винаги побеждава!
  • #31
    9 rate up comment 11 rate down comment
    speedart ( преди 10 години )
    Ха ха ха ...Японците ни бяха длъжници още от втората световна....та и там така
  • #30
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    И там ли така ? :)