IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Supra идва възможно най-скоро

Моделът ще бъде разработен с BMW и ще има поне 400 к.с.

Новата Supra идва възможно най-скоро

Новата Supra идва възможно най-скоро
Toyota вече възроди един свой спортен модел от миналото - Corolla AE86, а скоро трябва да видим и хечбек със задно предаване, който ще се явява по-малък брат на GT 86. Това обаче не е всичко. Японците искат да върнат в моделната си гама и своя най-спортен модел - Supra, при това "възможно най-скоро", както заяви главният инженер на проекта Toyota GT 86 Тецуя Тада в скорошно интервю за Motor Trend.

Според информацията инженерите на Toyota работят усилено върху наследник на модела Supra, който слезе от поточните линии преди 11 години. Новата кола трябва да бъде готова за производство най-късно през 2017 година, но е възможно да я видим като концепт още тази година на изложението в Токио.

Очаква се, че новата Supra ще бъде създадена с помощта на немската марка BMW, с която Toyota подписа договор за сътрудничество. Посочва се, че колата ще използва модернизирана версия на платформата на GT 86, като ще има окачване, настроено от BMW.

За задвижващите агрегати вариантите са два, твърди Motor Trend. Първият е 2.5-литров двигател с четири цилиндъра и система за принудително пълнене, а вторият - хибриден, съчетаващ атмосферен V6 агрегат с обем 3.5 литра и електромотор. И в двата случая мощността ще бъде поне 400 к.с.

Що се отнася до дизайна на машината, той вероятно ще бъде вдъхновен от концепцията FT-HS (на снимките).

0 от 500
  • #22
    8 rate up comment 6 rate down comment
    doc ( преди 11 години )
    Predlagam na falshiviya doc da se skrie v ....!
  • #21
    10 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Днес новина за нов модел, утре новина, че го изтеглят за СЕРВИЗНА АКЦИЯ ! нещо разиришли недовидели преди да го пуснат у продажба !
  • #20
    7 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    КРАСИВА Е, МЕН МЕ КЕФИ ДИЗАЙНА, НО ВСЕ ПАК ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ ТОВА Е ТРПШЛЙОТА И ЩЕ КИСНЕШ ПРЕЗ ДЕН В СЕРВИЗИТЕ ! ИНАЧЕ БРАВО НА ДИЗАЙНЕРА
  • #19
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Stef ( преди 11 години )
    Експерт, прав си, но не съвсем. Не забравяй, че:1.) Тойота се обмитява при внос в ЕС2.) А5 БАЗОВ модел е 170 к.с., ПРЕДНО предаване и струва 67 600 лв., а БАЗОВА А6 - ПРЕДНО предаване - 80 300 лв.Производството на автомобил със задно задвижване е по-скъпо. Съмнявам се и ти самият да предпочетеш предно пред задно задвижване в уж спортен автомобил и 20 к.с. по-малко?! :)
  • #18
    9 rate up comment 23 rate down comment
    doc ( преди 11 години )
    БМВ правят коли за удоволствие от шофирането, тойота правят евтини посредствени превозни средства. Това е разликата, и такава ще бъде винаги. Общия проект ще бъде някакъв компромис от двете, така че да бъде конглокентен на масовите немски марки. Защото тойота се е доказала като много ниска летва, някъде между френските и румънски/китайски коли.
  • #17
    8 rate up comment 21 rate down comment
    CommunityExpert ( преди 11 години )
    Единствено цените на тойота са необясними, затова и не се продават. GT86 е много приятна кола, но при цена от 65 хил лв нагоре няма никакъв шанс. За такива пари се купува истинска луксозна спортна кола като А5 или C класа купе, или пък лимузина А6 и то пълни с екстри. GT86 трябва да се продава за 45 хил лв. А тази супра трябва да е 35, като я напълниш с екстри да е 40. Тогава тойота ще продава с реални ненадути печалби и ще взима пазарен дял, дотогава ще се оплаква от слаби продажби в европа..
  • #16
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Morizo ( преди 11 години )
    Единствената истински спортна кола на БМВ е М1, но тя беше разработена от Ламборгини. Тойота/Лексус имат опит с ЛФА, автомобил който е много далеч напред като пътно поведение от което и да е БМВ. Така че наистина, не виждам каква може да бъде ролята на БМВ при разработването на Супра.
  • #15
    8 rate up comment 22 rate down comment
    ( преди 11 години )
    лъха на евтиния....и изглежда така
  • #14
    20 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Че тя Тойота е покривала абсолютно всеки клас и аспект на автомобилната индустрия. Дали ще са високопроходими SUV-та или тежкотоварни камиони (Hino, Isuzu), F1, WRC, MPV-та или премиум бранд със супер луксозни автомобили и какво ли още не. За какъв "***" им е помощ? Те да не са като PSA да правят скутери и баничарки или като BMW да имат 10 модела в гамата си на кръст и два мотоциклета?! Тук говорим за оптимизиране на разходи, не за помощи.
  • #13
    11 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ха ха Тойота купуват дизели от БМВ, сега БМВ им прави и спортна кола, Субару пък им направи другия спортен модел, Пежо-Ситроен им направиха модела Тойота Ай Го. Май шефовете на Тойота са разбрали отдавна че марката им не става за нищо и за това търсят помощ от другите.