IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Supra идва възможно най-скоро

Моделът ще бъде разработен с BMW и ще има поне 400 к.с.

Новата Supra идва възможно най-скоро

Новата Supra идва възможно най-скоро
Toyota вече възроди един свой спортен модел от миналото - Corolla AE86, а скоро трябва да видим и хечбек със задно предаване, който ще се явява по-малък брат на GT 86. Това обаче не е всичко. Японците искат да върнат в моделната си гама и своя най-спортен модел - Supra, при това "възможно най-скоро", както заяви главният инженер на проекта Toyota GT 86 Тецуя Тада в скорошно интервю за Motor Trend.

Според информацията инженерите на Toyota работят усилено върху наследник на модела Supra, който слезе от поточните линии преди 11 години. Новата кола трябва да бъде готова за производство най-късно през 2017 година, но е възможно да я видим като концепт още тази година на изложението в Токио.

Очаква се, че новата Supra ще бъде създадена с помощта на немската марка BMW, с която Toyota подписа договор за сътрудничество. Посочва се, че колата ще използва модернизирана версия на платформата на GT 86, като ще има окачване, настроено от BMW.

За задвижващите агрегати вариантите са два, твърди Motor Trend. Първият е 2.5-литров двигател с четири цилиндъра и система за принудително пълнене, а вторият - хибриден, съчетаващ атмосферен V6 агрегат с обем 3.5 литра и електромотор. И в двата случая мощността ще бъде поне 400 к.с.

Що се отнася до дизайна на машината, той вероятно ще бъде вдъхновен от концепцията FT-HS (на снимките).

0 от 500
  • #62
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    За баровците има скъпи лексуси. Ако няма пари може да вземе немските ауди или бмвенца. Ами ауди или бмв или мерцедес нямат в цялата си гама кола като ЛФА. Та Lexus LFA e кола за 400 000$, тоест евтините коли са при германците, не при Лексус. А Тойота или Мазда,Хонда предлагат по-достъпни спортни купета,които са най-доброто на пазара на достъпна цена. Много по-добро от предложенията на Фолксваген- те са селските ферарита- Гоуф с 250 коня или Широко с предно- това е селското ферари.
  • #61
    3 rate up comment 21 rate down comment
    Баровец ( преди 11 години )
    Точно това е пробема. Тойота, мазда и останалата японска компания без лексус се свързват директно с бързи и яростни - напомпани селски коли, евтинджоси накипрени до кич безкрай. Със спойлери, лампички, шумни гърнета.. с две думи - *** ферарита. И после как очакваш някой баровец да се спре на тойота или назда?! Няма да стане, разбира се, ще вземе или някой баварец, или някое ауди, а ако няма пари някой лексус. Японските коли се изложиха супер с този *** имидж който натрупаха..
  • #60
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Старата беше по-красива от това нещо. Май след 2005-та година красива кола не е правена.
  • #59
    12 rate up comment 1 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 11 години )
    nali si spomnqte fast & furious 1, a!?qponcite ne si popliuvat - gtr, nsx, supra, skoro i mazda da vadqt novata rx9...btw...ne moga da si predstavq tva beloto ot snimkite s tuning...to si e super qko i taka!
  • #58
    25 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Уникален дизайн. А Супра е синоним за спортен автомобил. Браво на японците.
  • #57
    5 rate up comment 1 rate down comment
    до Гущера ( преди 11 години )
    ***, аз търся Fiat Uno Turbo i.e. Racing!! Имах точно такава, преди 14 години!
  • #56
    4 rate up comment 15 rate down comment
    pa4eka ( преди 11 години )
    Те Toyota .... защото са подписали с BMW явно заради това всяка година викат колите си за сервизна акция ... :D
  • #55
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Гущера със сиганския Волксваген.....
  • #54
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    тези трите са единствените фенки на тойотките, ама те верно са свикнали, сигурно вече им е кеф
  • #53
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    И все пак темата не е за Гер.,а за този прекрасен автомобил на Тойота.Просто красота.Любопитен съм да разбера техническите му характеристики какви ще бъдат и цена.Ако не паднат акцизите за японските коли,то тази с тези над 400 к.с. ще и се дигне много цената и пак ще гледаме едни и същи автомобили в САЩ на двойно по-ниска цена.Ей тая европейска лакомия и простотия не мога да е разбера.Дрехите,храните,колите и горивата в САЩ много по-евтини,а тук ни скапват от данъци и цени,а заплатите смешни.