IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Supra идва възможно най-скоро

Моделът ще бъде разработен с BMW и ще има поне 400 к.с.

Новата Supra идва възможно най-скоро

Новата Supra идва възможно най-скоро
Toyota вече възроди един свой спортен модел от миналото - Corolla AE86, а скоро трябва да видим и хечбек със задно предаване, който ще се явява по-малък брат на GT 86. Това обаче не е всичко. Японците искат да върнат в моделната си гама и своя най-спортен модел - Supra, при това "възможно най-скоро", както заяви главният инженер на проекта Toyota GT 86 Тецуя Тада в скорошно интервю за Motor Trend.

Според информацията инженерите на Toyota работят усилено върху наследник на модела Supra, който слезе от поточните линии преди 11 години. Новата кола трябва да бъде готова за производство най-късно през 2017 година, но е възможно да я видим като концепт още тази година на изложението в Токио.

Очаква се, че новата Supra ще бъде създадена с помощта на немската марка BMW, с която Toyota подписа договор за сътрудничество. Посочва се, че колата ще използва модернизирана версия на платформата на GT 86, като ще има окачване, настроено от BMW.

За задвижващите агрегати вариантите са два, твърди Motor Trend. Първият е 2.5-литров двигател с четири цилиндъра и система за принудително пълнене, а вторият - хибриден, съчетаващ атмосферен V6 агрегат с обем 3.5 литра и електромотор. И в двата случая мощността ще бъде поне 400 к.с.

Що се отнася до дизайна на машината, той вероятно ще бъде вдъхновен от концепцията FT-HS (на снимките).

0 от 500
  • #52
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    От германци до германци балкан разлика.Има такива,които канят,ще те почерпят и приютят,но повечето са големи дървета в това отношение.Много пъти сме канени и ние сме канили.Събиали сме се по заведения, запивали сме и т.н.Не е както в БГ,но се прави и тук и не е вярно,че ресторантите и заведенията са празни.Я върви да видиш в петък и събота вечер какво става.В добрите заведения трябва от предната седмица да си резервираш маса,за да седнеш.Изобщо,някой хора тук си мислят,че за 4 г.са опознали Гер.
  • #51
    7 rate up comment 14 rate down comment
    ККК ( преди 11 години )
    Ти ставаш за смях, давайки за пример сравнение с коли с 10 годишна разлика... Карал ли си БМВ някога? Качи се, вкарай в обороти редовия шестак, занеси задница на някой завой и ела пак да пишеш :)
  • #50
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Разработка на Тойота и то не каква да е, а най най + БМВ. Може би ще е най-добрата кола за парите си!
  • #49
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Akio ( преди 11 години )
    Germany, какво точно са питали БМВ бе? Не виждаш ли че са само журналистически измислици.
  • #48
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Akio ( преди 11 години )
    Смешковци, какво се обяснявате? ГТ86 току-що наби М3 Е46 на пистата на топ гиър, въпреки че е с едва 60% от мощността му. Тойота направи отново БМВ за смях.
  • #47
    6 rate up comment 25 rate down comment
    Germany ( преди 11 години )
    от: Анонимен ( преди 40 минути )"Страхотна кола. Браво Тойота!"Усетихте се да питате батковците от БМВ.Всъщност-браво БМВ.
  • #46
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    За ходенето на гости си абсолютно прав. Аз откакто съм тук на гости съм ходил точно 4 пъти, главно уийкендите на барбекю. Както казах, работя в хотел, често сядам с някои от колегите си на бара и си приказваме както помежду си, така и с редовните ни гости, повечето от които са пендлери, предполагам си наясно с тяхната същност и зависимостта им от колите им.
  • #45
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    6 години си работил а този млад екип не остаря ли? Аз работих 4 години в Германия, в Майнц, друг мой приятел бе в Берлин. Положението е едно и също навсякъде. Германец на гости никога не ходи, Германец след работа никъде не ходи, когато съм ходил на ресторант, ресторантите винаги са почти празни и сме се бъзикали тука, че в Германия сядаш в ресторант и ще има 2 заети маси останалата зала е празна и над тези две маси стоят 6 сервиньора а в България на 20 пълни маси има 1 сервитьор. Естествено по фестовете е друго.
  • #44
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Stef ( преди 11 години )
    Аз не мога да разбера с какво бръкнах в очите на моят критик, който е писал по-долу. Аз съм в Фермания повече от 6 години и работя в хотел, млад екип сме и почти всяка вечер сядам на по питие с колегите си.При това всичките са немци. Не знам защо аз трябва да имам същият като твоят социялен опит?! Извинявам се, че не пиша по темата, обаче така като скачат насреща ми някои хора, предпочитам да разясня в тяхна полза.
  • #43
    21 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Страхотна кола. Браво Тойота!