IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Supra идва възможно най-скоро

Моделът ще бъде разработен с BMW и ще има поне 400 к.с.

Новата Supra идва възможно най-скоро

Новата Supra идва възможно най-скоро
Toyota вече възроди един свой спортен модел от миналото - Corolla AE86, а скоро трябва да видим и хечбек със задно предаване, който ще се явява по-малък брат на GT 86. Това обаче не е всичко. Японците искат да върнат в моделната си гама и своя най-спортен модел - Supra, при това "възможно най-скоро", както заяви главният инженер на проекта Toyota GT 86 Тецуя Тада в скорошно интервю за Motor Trend.

Според информацията инженерите на Toyota работят усилено върху наследник на модела Supra, който слезе от поточните линии преди 11 години. Новата кола трябва да бъде готова за производство най-късно през 2017 година, но е възможно да я видим като концепт още тази година на изложението в Токио.

Очаква се, че новата Supra ще бъде създадена с помощта на немската марка BMW, с която Toyota подписа договор за сътрудничество. Посочва се, че колата ще използва модернизирана версия на платформата на GT 86, като ще има окачване, настроено от BMW.

За задвижващите агрегати вариантите са два, твърди Motor Trend. Първият е 2.5-литров двигател с четири цилиндъра и система за принудително пълнене, а вторият - хибриден, съчетаващ атмосферен V6 агрегат с обем 3.5 литра и електромотор. И в двата случая мощността ще бъде поне 400 к.с.

Що се отнася до дизайна на машината, той вероятно ще бъде вдъхновен от концепцията FT-HS (на снимките).

0 от 500