IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Supra идва възможно най-скоро

Моделът ще бъде разработен с BMW и ще има поне 400 к.с.

Новата Supra идва възможно най-скоро

Новата Supra идва възможно най-скоро
Toyota вече възроди един свой спортен модел от миналото - Corolla AE86, а скоро трябва да видим и хечбек със задно предаване, който ще се явява по-малък брат на GT 86. Това обаче не е всичко. Японците искат да върнат в моделната си гама и своя най-спортен модел - Supra, при това "възможно най-скоро", както заяви главният инженер на проекта Toyota GT 86 Тецуя Тада в скорошно интервю за Motor Trend.

Според информацията инженерите на Toyota работят усилено върху наследник на модела Supra, който слезе от поточните линии преди 11 години. Новата кола трябва да бъде готова за производство най-късно през 2017 година, но е възможно да я видим като концепт още тази година на изложението в Токио.

Очаква се, че новата Supra ще бъде създадена с помощта на немската марка BMW, с която Toyota подписа договор за сътрудничество. Посочва се, че колата ще използва модернизирана версия на платформата на GT 86, като ще има окачване, настроено от BMW.

За задвижващите агрегати вариантите са два, твърди Motor Trend. Първият е 2.5-литров двигател с четири цилиндъра и система за принудително пълнене, а вторият - хибриден, съчетаващ атмосферен V6 агрегат с обем 3.5 литра и електромотор. И в двата случая мощността ще бъде поне 400 к.с.

Що се отнася до дизайна на машината, той вероятно ще бъде вдъхновен от концепцията FT-HS (на снимките).

0 от 500
  • #32
    7 rate up comment 20 rate down comment
    Ивелина Корнизова ( преди 11 години )
    EDNO NE RAZBIRAM ! ZA6TO PARVO NE SI OPRAVAT SEGA6NITE MODELI OT SERVIZNI AKCII A POSLE DA PUSKAT NOVI
  • #31
    6 rate up comment 20 rate down comment
    Гурела ( преди 11 години )
    Туй тъка както го гледам, още преди да стигне шоурума, ще мине през 2-3 СЕРВИЗНИ АКЦИИ
  • #30
    6 rate up comment 21 rate down comment
    Анелия Грозданова ( преди 11 години )
    Най обикновени *** са тойотките, *** генериращи само много милионни СЕРВИЗНИ АКЦИИ
  • #29
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Петък вечер,след работа....Ти ако слагаш външна изолация, с някой ц. бригада, е отделен въпрос.
  • #28
    8 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тия пак ли опряха до БМВ ха ха, миналата година от Тойота развиваха теории как ще си вдигнат имиджа с дизеловите двигатели на БМВ, сега БМВ и спортна кола ще им прави. Добре че са се сетили, че тия техни смотани тенекии за нищо не стават. Субару пък им направи GT86. Тойота за нищо не стават и за това просят помощ и купуват двигатели от други марки.
  • #27
    9 rate up comment 12 rate down comment
    до Stef ( преди 11 години )
    Другия път като започнеш с легендите вземи се информирай малко за навиците на немците, че като чуя как вечер се събирате за по бира и вече разбирам, че Германия си я виждал по картички само. Това да не ти е кварталната кръчма в махалата в някой Български град. Аз 4 години работих в Германия и 2 пъти не съм успял да накарам колегите да излезем вечер, всеки бяга в къщи при жената и детето, ходенето на гости в Германия е непознат обичай. На бира ходят тинейджърите или отпускарите по фестовете
  • #26
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Stef ( преди 11 години )
    И какво се опитваш да кажеш, Експерт? Ето го шоурума на Аudi на две преки от нас (в Лудвигсбург съм) Цената е 1:1 с тази на Порше БГ : ab 34 500 eur.Това, че немците плюят всичко, което не е Audi, VW или BWM, не е показателно за това какъв е вкуса на останалите европейски страни. Те и Golf-a си го обичат, ама вечер като седнем да пием по бира и говорим за коли за VW вече говорят през зъби.
  • #25
    6 rate up comment 11 rate down comment
    CommunityExpert ( преди 11 години )
    Кой купува по каталожни цени на порше БГ..? Аз говоря за реални цени от шоурумите в германия. Там заради конглокенцията цените са реални и се купуват страхотни коли за малко пари. И в такъв случай са единици хората които ще вземат тойота пред ауди или мерцедес за същите пари.. Затова и тази кола не върви в ЕС. Не знам колко им е мардж-а на кола от тойота, но даже и да плащат 20% мито силно ме съмнява че е под 25%, иначе премиумите произведени в европа отдавна да са фалирали с тези "ниски" цени.
  • #24
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Те пак Мерцедес стават за нещо ама БМВАГените...
  • #23
    8 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    По дефиниция-грозно,като всяка Toyota.GT86 е на Subaru,LFA - шасито на спортната им дивизия в Кьолн,а двигателя на Yamaha..Днес случайно се загледах в една Celica и се втрещих като видях задните и БАРАБАННИ спирачки.Спорт "струи" от всяка Toyota .