IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Supra идва възможно най-скоро

Моделът ще бъде разработен с BMW и ще има поне 400 к.с.

Новата Supra идва възможно най-скоро

Новата Supra идва възможно най-скоро
Toyota вече възроди един свой спортен модел от миналото - Corolla AE86, а скоро трябва да видим и хечбек със задно предаване, който ще се явява по-малък брат на GT 86. Това обаче не е всичко. Японците искат да върнат в моделната си гама и своя най-спортен модел - Supra, при това "възможно най-скоро", както заяви главният инженер на проекта Toyota GT 86 Тецуя Тада в скорошно интервю за Motor Trend.

Според информацията инженерите на Toyota работят усилено върху наследник на модела Supra, който слезе от поточните линии преди 11 години. Новата кола трябва да бъде готова за производство най-късно през 2017 година, но е възможно да я видим като концепт още тази година на изложението в Токио.

Очаква се, че новата Supra ще бъде създадена с помощта на немската марка BMW, с която Toyota подписа договор за сътрудничество. Посочва се, че колата ще използва модернизирана версия на платформата на GT 86, като ще има окачване, настроено от BMW.

За задвижващите агрегати вариантите са два, твърди Motor Trend. Първият е 2.5-литров двигател с четири цилиндъра и система за принудително пълнене, а вторият - хибриден, съчетаващ атмосферен V6 агрегат с обем 3.5 литра и електромотор. И в двата случая мощността ще бъде поне 400 к.с.

Що се отнася до дизайна на машината, той вероятно ще бъде вдъхновен от концепцията FT-HS (на снимките).

0 от 500
  • #42
    6 rate up comment 21 rate down comment
    Germany ( преди 11 години )
    след инфинити и кои ли не друг,и тоиота клекна на германците.супер.както винаги съм прав.
  • #41
    8 rate up comment 22 rate down comment
    nick_bps ( преди 11 години )
    Живот и здраве като дойде тази Супра и новото М4 ,и ако М4 бие на писта (което няма да е учудване, може да видите, че от този ценови клас М3 е най-бързо) ще викате пак ,те тва те онова !!!! Сега ми наблъскайте минусите, ама съм прав да знаете ! Дори във wikipedia Супра със 606 коня е по-бавна на Нурбургринг от М3 ГТС
  • #40
    18 rate up comment 6 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Европейските производители ще поискат забрана на вноса на моделас невиждан до сега неземен дизайн и по традиция със страховити показатели! Не случайно амер. коментатори я наричат "Пратеникът на Ада"!
  • #39
    8 rate up comment 23 rate down comment
    СМЕХУРКОВЦИ ( преди 11 години )
    Новата Supra идва възможно най-скоро АМА В БОКСА
  • #38
    7 rate up comment 21 rate down comment
    Радвай се,че е М! ( преди 11 години )
    Ако е Toyota няма да може да спре!
  • #37
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Всяка сутрин, по едно и също време покрай басейна "Спартак" профучава една М-ка. Този престъпник кара с абсолютно несъобразена скорост, за него няма светофари, няма пешеходни пътеки, няма училища. Рано или късно тоя *** ще пребие някого и това е само защото се чувства безнаказан и недосегаем... Докога ще търпим такива парапитеци да застрашават живота ни и докога тая полиция ще си затваря очите
  • #36
    8 rate up comment 23 rate down comment
    К-РА ( преди 11 години )
    тойота правят евтини посредствени превозни средства. Това е разликата, и такава ще бъде винаги. и ето моето предложение за рекламен слоган "По дефиниция-грозно,като всяка Toyota"
  • #35
    26 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    БМВ никога не са били измежду най-бързите коли, никога не са имали кой знае какви спортни коли, да не говорим за надеждност пък. Самият Гордън Мъри си признава, че Макларън е трябвало да бъде с двигател на Хонда, но те му отказват и тогава се насочва към БМВ...Пробваха се и във Ф1, ама и там нищо не свършиха.
  • #34
    7 rate up comment 23 rate down comment
    Севдалина Григорова ( преди 11 години )
    феновете на тойота имат твърде много време да си хвалят возилата в нета - докато висят в сервизите :)има няма всяка седмица ги викат за нещо !
  • #33
    6 rate up comment 20 rate down comment
    Ky-A ( преди 11 години )
    Както знаем Тойота е най-мощния производител в света на МНОГО МИЛИОННИ СЕРВИЗНИ АКЦИИ.