IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota готви хечбек със задно

Моделът ще бъде по-малък брат на GT 86

Toyota готви хечбек със задно

Toyota планира да попълни моделната си гама с още една спортна кола. Това твърди американското издание Motor Trend, като се позовава на свои източници в японската компания.
Toyota готви хечбек със задно
Toyota GT 86. Снимка: Automedia.bg

Според информацията новият модел ще бъде хечбек със задвижване към задния мост и ще се превърне в по-малък брат на GT 86. Возилото ще предлага 4 места и ще има 5 врати. Окачването ще бъде независимо и на четирите колела, а двигателят - атмосферен. Той ще бъде с четири цилиндъра и обем 1.5 литра, като ще доставя 150 к.с.

Твърди се, че моделът ще използва базата на кросовъра Rush, но ще се отличава с ниско тегло, нисък център на тежестта и разпределение на масите в съотношение 50 / 50. А това ще му подсигури отлична управляемост и добра динамика.

Motor Trend посочват дори цена на бъдещото возило - около $20 000. Пазарната премиера на возилото, чието име все още не е известно, ще бъде през 2015 - 2016 година.
Toyota готви хечбек със задно
Toyota Rush. Снимка: Toyota

Припомняме, че японците планират да си върнат имиджа на производител на спортни автомобили. Преди десетина година Toyota имаше цели три спортни коли в гамата си, които обаче вече не се произвеждат. Supra слезе от поточните линии още през 2002 г., Celica я последва през 2006 г., а MR-2 - година по-късно.

Новото начало бе дадено с Toyota GT 86, а следващият модел вероятно ще бъде въпросния хечбек със задно задвижване.

Очаквайте подробности

Тагове: toyota gt 86 toyota rush
0 от 500