IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Land Cruiser тръгва из Америка

Отвъд Атлантика Land Cruiser ще се предлага с 5,7-литров V8 двигател и много стандартни опции.

Новият Land Cruiser тръгва из Америка

Новото поколение на легендарния Toyota Land Cruiser ще направи своя официален дебют в Америка на автомобилния салон в Чикаго, който отваря врати следващата седмица. От японската компания обаче решиха да разпространят подробна информация и снимки още днес.

Наскоро легендарният модел отпразнува 60 годишнината си в Япония. За това време Land Cruiser еволюира от високопроходим автомобил със задвижване 4х4 до луксозен SUV, който се продава в 188 държави. Въпреки, че става все по удобен и ексклузивен, автомобилът остава верен на традицията запазвайки превъзходните си оф-роуд качества.

Land Cruiser 2013 е получил набор от нова и актуализирана екипировка, както външно, така и в салона. Обновения екстериор включва рестилирана предна решетка и фарове, LED дневни светлини, хромирани лайсни, нов дизайн на страничните огледала и стоповете.

Интериорът може да бъде в изпълнение черна или пясъчно-жълта тапицерия. Сред опциите са: перфорирана кожа, седалки с вентилация, дървени детайли и орнаменти по таблото и уредите и други. Функциите за удобство включват Multi-terrain монитор, с избор на място за наблюдение, нов мулти-информационен дисплей, отопляем волан, динамичен круиз контрол и др.

Стандартното оборудване за функционалност и безопасност включва пет-скорости с контрол на приплъзването и оф-роуд асистенция, функция Multi-Terrain Select, антиблокираща система на спирачките с електронно преразпределение на усилието, система за контрол на ремарке, система за предотвратяване на сблъсък и настройки на окачването.

Много от функциите, които преди се предлагаха като опция, сега са стандартни. Такива са: DVD системата, автоматичните чистачки и фарове, Bluetooth системата с гласов контрол, отопляемите седалки, навигацията и аудио системата JBL.

За задвижване на Land Cruiser (предназначен за Америка) се използва 5,7-литров V8 DOHC бензинов двигател, с мощност 381 к.с. при 5600 об/мин и 540 Нм въртящ момент при 3600 об/мин. Деветдесет на сто от максималният въртящ момент е на разположение още при 2200 об/мин, което е от значение извън пътя.

Тагове: toyota land cruiser
0 от 500
  • #64
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    Този модел на Тойота, от години е неизменно обявяван за най-доброто съчетание на всъдеход с комфорт. А по ТВ се вижда, че всички мисии на ООН, разни спасителни акции,експедиции, авантюристи-откачалки,по пустини и камъняци, са с всъдеходите на Тойота, тогава става въпрос за оцеляване,а не захласване по каталожните данни.
  • #63
    3 rate up comment 1 rate down comment
    doc ( преди 12 години )
    Ot pustinyata Atakama do pustinyata Gobi,prez Sahara Toyota L.C. e nomer 1!Kadafito brum4eshe samo s edin byal Land Cruiser v pustinyata,a toi ne mogeshe da si pozvoli avtomobil,koito bi go izostavil!Spravka you tube.Taka,4e heiter4eta mluknete,zashtoto ste smeshni
  • #62
    0 rate up comment 2 rate down comment
    jok ( преди 12 години )
    няма значение момчета,всичко е без особено значение,аз ако имам кинтите знам какво ще си купя,няма да нито тойта,нито ауди нито мб, взимам си едно Дискавъри на ланд ровър и кой каквото ще да ми разправя,айде със здраве
  • #61
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не само ,че изкриви главата едното БМВ, ами и му смени цялото окачване.
  • #60
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Освен това- то jok, се опитваш да спориш с друг факт-че Ланд Крюзер е уникално добър СУВ,ползван навсякъде по най-тежките терени,което говори много ясно за качествата му. Опитваш се да слагаш някакъв ГЛ,който никой не го приема никъде насериозно! приеми фактите- Тойота Ланд Крюзер е СУВ легенда и германците определено трябва да се учат от него как се прави СУВ.
  • #59
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Никой не иска нищо да те убеди, Ти се опитваш да спориш с фактите. Не може единичен случай да ти е мерило за японските коли. Аз има 2-*** приятели които си купиха БМВ-та едното БМВ 325,другия БМВ 316 компакт и двете изкривиха глави и ги оставиха на пътя, на едното му изби и ръжда по веждите! Единия не го хвърли в дерето, а направо я продаде за без пари и каза,че повече немско НЕ!Призна,че японските са най-здрави. Но това са единични случаи. Германските технически прегледи потвърждават това!
  • #58
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Да,но твоят единичен случай не отговаря на германските технически прегледи,където са проверени хиляди коли и Корола е най-здравата в класа! Сравняваш бензиновия двигател с дизел на Ауди. какви са тия смешки. Щом му е толкова добър дизела,защо на А8 слагат и 4.2 бензин,като имат и 4.2 дизел. Много *** логика. Вижда се лукса на Ланд Крюзера.Сравни го С ГЛ,който изглежда като Голф. Немските фирми лежат на стари лаври,а японците отдавна ги изпревариха - и по ЗДРАВИНА, и по технологии.Всеки има вкус
  • #57
    0 rate up comment 3 rate down comment
    jok ( преди 12 години )
    Аз приключвам всякакъв спор,ето какво се опитвате да ме убедите,че тойтатата е по-добра кола,че и по-луксозна от мерцедес,че има по-съвършен двигател от на ауди дизела,в общи линии тойта е велика кола,а това са убеждения които не споделям,аз съм на 31г. имам ш.книжка от 99г.притежавал съм общо 6 автомобила + една корола с издухан двигател,която ме остави на пътя м/у рим и бари и я изхвърлих като по филмите в едно дере
  • #56
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Дизел се сравнява с дизел. Не се сравнява дизел с бензин.
  • #55
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Да говорим ли,че Ланд Крюзер идва с 5 години гаранция,а Мерцедесчето с 2 години,а кто знаем как се чупят мерцедесчетата не е добра идея. За това хората си дават парите за истински солиден сув като Ланд Крюзер.