IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Land Cruiser тръгва из Америка

Отвъд Атлантика Land Cruiser ще се предлага с 5,7-литров V8 двигател и много стандартни опции.

Новият Land Cruiser тръгва из Америка

Новото поколение на легендарния Toyota Land Cruiser ще направи своя официален дебют в Америка на автомобилния салон в Чикаго, който отваря врати следващата седмица. От японската компания обаче решиха да разпространят подробна информация и снимки още днес.

Наскоро легендарният модел отпразнува 60 годишнината си в Япония. За това време Land Cruiser еволюира от високопроходим автомобил със задвижване 4х4 до луксозен SUV, който се продава в 188 държави. Въпреки, че става все по удобен и ексклузивен, автомобилът остава верен на традицията запазвайки превъзходните си оф-роуд качества.

Land Cruiser 2013 е получил набор от нова и актуализирана екипировка, както външно, така и в салона. Обновения екстериор включва рестилирана предна решетка и фарове, LED дневни светлини, хромирани лайсни, нов дизайн на страничните огледала и стоповете.

Интериорът може да бъде в изпълнение черна или пясъчно-жълта тапицерия. Сред опциите са: перфорирана кожа, седалки с вентилация, дървени детайли и орнаменти по таблото и уредите и други. Функциите за удобство включват Multi-terrain монитор, с избор на място за наблюдение, нов мулти-информационен дисплей, отопляем волан, динамичен круиз контрол и др.

Стандартното оборудване за функционалност и безопасност включва пет-скорости с контрол на приплъзването и оф-роуд асистенция, функция Multi-Terrain Select, антиблокираща система на спирачките с електронно преразпределение на усилието, система за контрол на ремарке, система за предотвратяване на сблъсък и настройки на окачването.

Много от функциите, които преди се предлагаха като опция, сега са стандартни. Такива са: DVD системата, автоматичните чистачки и фарове, Bluetooth системата с гласов контрол, отопляемите седалки, навигацията и аудио системата JBL.

За задвижване на Land Cruiser (предназначен за Америка) се използва 5,7-литров V8 DOHC бензинов двигател, с мощност 381 к.с. при 5600 об/мин и 540 Нм въртящ момент при 3600 об/мин. Деветдесет на сто от максималният въртящ момент е на разположение още при 2200 об/мин, което е от значение извън пътя.

Тагове: toyota land cruiser
0 от 500
  • #54
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До jok ( преди 12 години )
    А ти с тези сравнение дизел-бензин, я кажи защо има Audi A8 4.2 4.2 бензин като има 4.2 дизел? Нали дизела много добър?
  • #53
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Дизел се сравнява с бензин ,това е така. А Ланд Крюзер е с много повече продажби в световен мащаб от всеки Мерцедес сув. Както се вижда и от снимките Ланд Крюзер е по-луксозен. Най-важното е по-здрав и по-проходим от ГЛ. Затова си струва парите.
  • #52
    0 rate up comment 2 rate down comment
    jok ( преди 12 години )
    гледаме конглокентни двигатели,ок цените са еднакви,но сигурно нямат и 2 продажби на година,кой луд ще брои същите пари за тойотка вместо мерцедес,а тоя пича дет ме пита що сравнявам дизел с бенз вече му обясних,ама нали е много умен нищо не разбра,ще те оставя в неведение
  • #51
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Мерцедесчето има доста евтини Гл-чета.
  • #50
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    В България Ланд Крюзера струва 175 000 лева. Гледам в ценовата листа на ГЛ има доста по-евтини варианти!
  • #49
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Как може да сравняваш дизел с бензин? Винаги на бензина е по-нисък момента. Дай 4.2 бензин сравни. Този V8 на Тойота е много добър агрегат с чудесни характеристики! За цените - Ланд Крюзер - 88 000 Евро , Г-клас 84-85 000 Евро.
  • #48
    0 rate up comment 3 rate down comment
    jok ( преди 12 години )
    в България където е малко по-евтино от германия GL-500,какъвто е реалният конглокент на тази тойотка ,струва 80.000 евро без д.д.с , чакам да видя от къде ще изкопаеш по-скъпа тойота
  • #47
    0 rate up comment 2 rate down comment
    jok ( преди 12 години )
    ама не,дай ми линк да видим колко струвяа,аз ще ти дам за МБ и решаваме културно спора
  • #46
    0 rate up comment 3 rate down comment
    jok ( преди 12 години )
    ето сегааа ,Ауди 4.2 ТДИ е 326к.с. и 650 н.м. в диапазона от 1600 до 3500 ,какво вади тойота срещу този мотор? 1500 к.с. повече , 50 к.с. повече и ...110 н.м. по-малко ,за разхода няма смисъл да говоря,сега ако не си абсолютен пън трябва да си разбрал,че този в8 на тойота е много архаичен и е за американския пазар.
  • #45
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не,ти каза,че трябва да е 4.2,защо да е 4.2? Тоя 5.7 е чудесен. Ти се направи на интересен. Нормално дизела да има момент в 2000 об./мин., но това е бензин и има отлични показатели/ Ланд Крюзера е поскъп от Мерцедес!!! Защото ЛАНД КРЮЗЕР Е ИСТИНСКИ СУВ! За това се плаща! Това,че ГЛ и Г има АМГ са за афталт бе ***! Говорим за СУВОВЕ. Кой ходи а АМГ в калта,ти си много *** бе!