IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Land Cruiser тръгва из Америка

Отвъд Атлантика Land Cruiser ще се предлага с 5,7-литров V8 двигател и много стандартни опции.

Новият Land Cruiser тръгва из Америка

Новото поколение на легендарния Toyota Land Cruiser ще направи своя официален дебют в Америка на автомобилния салон в Чикаго, който отваря врати следващата седмица. От японската компания обаче решиха да разпространят подробна информация и снимки още днес.

Наскоро легендарният модел отпразнува 60 годишнината си в Япония. За това време Land Cruiser еволюира от високопроходим автомобил със задвижване 4х4 до луксозен SUV, който се продава в 188 държави. Въпреки, че става все по удобен и ексклузивен, автомобилът остава верен на традицията запазвайки превъзходните си оф-роуд качества.

Land Cruiser 2013 е получил набор от нова и актуализирана екипировка, както външно, така и в салона. Обновения екстериор включва рестилирана предна решетка и фарове, LED дневни светлини, хромирани лайсни, нов дизайн на страничните огледала и стоповете.

Интериорът може да бъде в изпълнение черна или пясъчно-жълта тапицерия. Сред опциите са: перфорирана кожа, седалки с вентилация, дървени детайли и орнаменти по таблото и уредите и други. Функциите за удобство включват Multi-terrain монитор, с избор на място за наблюдение, нов мулти-информационен дисплей, отопляем волан, динамичен круиз контрол и др.

Стандартното оборудване за функционалност и безопасност включва пет-скорости с контрол на приплъзването и оф-роуд асистенция, функция Multi-Terrain Select, антиблокираща система на спирачките с електронно преразпределение на усилието, система за контрол на ремарке, система за предотвратяване на сблъсък и настройки на окачването.

Много от функциите, които преди се предлагаха като опция, сега са стандартни. Такива са: DVD системата, автоматичните чистачки и фарове, Bluetooth системата с гласов контрол, отопляемите седалки, навигацията и аудио системата JBL.

За задвижване на Land Cruiser (предназначен за Америка) се използва 5,7-литров V8 DOHC бензинов двигател, с мощност 381 к.с. при 5600 об/мин и 540 Нм въртящ момент при 3600 об/мин. Деветдесет на сто от максималният въртящ момент е на разположение още при 2200 об/мин, което е от значение извън пътя.

Тагове: toyota land cruiser
0 от 500
  • #34
    1 rate up comment 3 rate down comment
    jok ( преди 12 години )
    на 4.2 тди въртящия момент е около 700 н.м ,що на това колко му е ? по офроуд виждам най-вече G кубчето,сега ще кажете,че и то не върви хахах , леле к'ви сте балъци,аз не оспорвам качествата на тази кола,но просто не съм съгласен,че е най-доброто,просто защото не е.Сега набързо ще ви кажа,имах 3 шефа от пловдив и тримата караха паджеро,не последния а предишния модел , единя си купи х5 , каза,че не може да се сравняват 2-те коли,след 1 г и другите 2-*** си взеха х5,богаташите са балъци нали :)
  • #33
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Мерцедес ГЛ ( преди 12 години )
    Вижте жалкото Мерцедесче как изглежда като Голфче отвътре пред лукса на Ланд Крюзера:http://***.justcar.org/wp-content/uploads/2010/01/mercedes-gl-interior1.jpg
  • #32
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ами в пустинята само с такива и по-стари Ланд Крюзери ходят,никой не ходи с немски !! Нито Мерцедес,нито Ауди,Нито БМВ-нце! По Оф-роуд също се ходи само с Тойота Ланд Крюзер. Мерцедес не е конглокент на тая Тойота,защото той не е СУВ,а паркетка! ГЛ-а никъде не минава освен по моловете! Никой не е виждал ГЛ на оф-роуд ,защото затъва якоооооо. Отделно тая Тойота не само че е МНОГО ПО-ПРОХОДИМА ОТ ГЛ ПАРКЕТНИКА,ами е по-здрава!!! и ПОЛУКСОЗНА
  • #31
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Тук не говорим за форсирани двигатели. Говорим за здрав и вечен двигател за СУВ!
  • #30
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Я кажи на 4.2 колко му е момента на жалкото Ауди? Що така, бе по-малък! Нали толко им трябва? Това е СУВ ,а не на Ауди паркетнките за мола с 4.2 жалки моторчета
  • #29
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Котоошу,ходи продавай Кадита на метанче на таксиджиите за 10 хиляди лева, голем си бизнесмен с немските еднодневки на Метан ахахахахаха. Това не може да отлепи горкото!Кади на метан ахахахаха земи това кади ахахахахаха.В Кадито сивите пластмаски по таблото са твърди като в ДАЧИЯ ахахаха. Жлка баничарка. Продавал Кадита на метан, вместо да се покрие и да млъкне,той се хвали ,смятааай.
  • #28
    0 rate up comment 4 rate down comment
    jok ( преди 12 години )
    така ли бе тъпчо,я ми кажи от кой са се учили ауди като правеха в12 тди с 500 к.с. хахах ,казвам ти,че на ауди им трябват 4.2 за да извади тая мощност,сега кой кого да учи бе пале , да не говорим и 4.2 тди е години пред това,абе къде си тръгнал от всякъде пропускаш
  • #27
    0 rate up comment 6 rate down comment
    jok ( преди 12 години )
    що да съм *** бе ***, нали това е конглокент на мерцедеса и ровъра ,опитва се да е луксозна и проходима кола , ти казваш,че е най-добра,ама нито е по-луксозна нито е по-проходима,ти как разбра,че е по-хубава ,имаш ли такава,това,че преди 20 години бяха далеч по-леки и наистина проходими не значи ,че сегашните топузи са по-добри,бих се обзаложил,че където мине това и ДЖЛ-а ще мине,само че едното е мерцедес а другото какво...тойоткаа , само не обиждай щото е признак на слабост
  • #26
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    какъв 4.2 от Ауди да гледат бе jok? Жалкия 4.2 на Ауди-Шкода ли бе?ахахаха Пред тоя 5.7 V8 на Тойота Ауди трябва да се кланят и учат как се правят такива агрегати. А не да развяваш разни *** 4.2 на Ауди. Тоя 5.7 на японците е уникален двигател 90% от върт.момент е наличен до 2200об./мин.!!!! Това е истински СУВ! Всички немци да гледат и да се кланят пред японската технология.И да гледат как се правят СУВОВЕ,че немците са пълни смешковци с техните паркетки таратайки.
  • #25
    5 rate up comment 1 rate down comment
    До jok ( преди 12 години )
    jok, ти винаги си бил достатъчно *** и сега отново го доказа. Паркетката на Мерцедес GL когато видиш в пустинята или в гората,ела да се обадиш! Навсякъде се ходи с най-добрия СУВ Тойота Ланд Крюзер и от време на време с Нисан Патрол!!! Немците не могат да правят СУВ машини, те правят само паркетници за мола! А Ровъра си е Ровър, не го е направила БМВ, купиха го наготово с неговата история. Иначе БМВ-нцата с X5 са просто за смях-тов не става и по-дълбока локва да минеш с тоя жалък немски кашон!