IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Land Cruiser тръгва из Америка

Отвъд Атлантика Land Cruiser ще се предлага с 5,7-литров V8 двигател и много стандартни опции.

Новият Land Cruiser тръгва из Америка

Новото поколение на легендарния Toyota Land Cruiser ще направи своя официален дебют в Америка на автомобилния салон в Чикаго, който отваря врати следващата седмица. От японската компания обаче решиха да разпространят подробна информация и снимки още днес.

Наскоро легендарният модел отпразнува 60 годишнината си в Япония. За това време Land Cruiser еволюира от високопроходим автомобил със задвижване 4х4 до луксозен SUV, който се продава в 188 държави. Въпреки, че става все по удобен и ексклузивен, автомобилът остава верен на традицията запазвайки превъзходните си оф-роуд качества.

Land Cruiser 2013 е получил набор от нова и актуализирана екипировка, както външно, така и в салона. Обновения екстериор включва рестилирана предна решетка и фарове, LED дневни светлини, хромирани лайсни, нов дизайн на страничните огледала и стоповете.

Интериорът може да бъде в изпълнение черна или пясъчно-жълта тапицерия. Сред опциите са: перфорирана кожа, седалки с вентилация, дървени детайли и орнаменти по таблото и уредите и други. Функциите за удобство включват Multi-terrain монитор, с избор на място за наблюдение, нов мулти-информационен дисплей, отопляем волан, динамичен круиз контрол и др.

Стандартното оборудване за функционалност и безопасност включва пет-скорости с контрол на приплъзването и оф-роуд асистенция, функция Multi-Terrain Select, антиблокираща система на спирачките с електронно преразпределение на усилието, система за контрол на ремарке, система за предотвратяване на сблъсък и настройки на окачването.

Много от функциите, които преди се предлагаха като опция, сега са стандартни. Такива са: DVD системата, автоматичните чистачки и фарове, Bluetooth системата с гласов контрол, отопляемите седалки, навигацията и аудио системата JBL.

За задвижване на Land Cruiser (предназначен за Америка) се използва 5,7-литров V8 DOHC бензинов двигател, с мощност 381 к.с. при 5600 об/мин и 540 Нм въртящ момент при 3600 об/мин. Деветдесет на сто от максималният въртящ момент е на разположение още при 2200 об/мин, което е от значение извън пътя.

Тагове: toyota land cruiser
0 от 500