IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германия погва старите дизели

Решението за спиране от движение се очаква да бъде взето до края на годината

Германия погва старите дизели

Властите в Германия обмислят ограничаване на движението на автомобили, оборудвани с остарели дизелови двигатели. Очаква се крайното решение да бъде взето до края на годината, съобщава Focus.de.
Германия погва старите дизели
Според инициаторите на идеята подобна забрана ще стимулира покупката на електромобили. Те са на мнение, че автомобилните производители не дават реални данни за изразходваните вредни емисии и затова предлагат ограниченията да засегнат превозните средства, оборудвани с двигатели, отговарящи на стандарти по-ниски от Euro-5.

Това означава, че на пътя ще останат само автомобили, чиито мотори изразходват не повече от 80 грама азотен диоксид на 100 км. Този стандарт е задължителен за всички дизелови агрегати, произведени след 2015 г.

В момента в Германия се продават близо 3 млн. нови автомобили годишно, като половината от тях са с дизелови мотори. При BMW този показател е 74%, а при Audi – 67%. Според проучванията обаче едва 1/3 от немските дизелови коли по пътищата на страната отговарят на стандарта Euro-6.

Отделяните от дизеловите двигатели фини частици и азотни оксиди са причина за около 10 000 смъртни случая годишно в Германия, сочи статистиката на Европейската агенция за околната среда.

Още по темата:
Дните на бензина и дизела са преброени
Холандия също се отказва от бензиновите и дизеловите коли

Снимка: Ройтерс
 

0 от 500
  • #26
    5 rate up comment 15 rate down comment
    Хахаха ( преди 8 години )
    Ти си го карай бензина с градски разход 16 и има няма 320N.m Същото хората карат с полу обикновен 2.0 140 к.с дизел и 6.5 в града, хаха и си много еко нали ? Божеее не.нор.малници
  • #25
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    малИии вагито с печката изригна. Смехоран малък я кажи сЯ кой е с мизерен доход, тия дето караме 350 коня бензин или ти дето си с умрялата и скоро забранена печка?
  • #24
    14 rate up comment 12 rate down comment
    Аман от злобни боклу ( преди 8 години )
    Скапаната Европа е люлката на цивилизацията и най-голям производител на продукция в света. Скaпаната Европа е най-посещаваната туристическа дестинация в света и най-голям автопроизводител. Скaпаната Eвропа прави най-луксозните коли /Ролс и Бентли/ ,най-добрите спортни коли/ферари,порше,ламборджини/ най-добрия премиум и .т.н.... Скaпаната Eвропа не я мислете ами какво ще правите ВИЕ дoлни злoбарчета с мизерни доходи?
  • #23
    22 rate up comment 6 rate down comment
    до: Анон ( преди 8 години )
    Приоритетите на японците са съвсем други. Дизелите ги правят само заради скапаната Европа, където ги купуват бедните мишки, като теб. Уж богата Европа уж това-онова, а се пестят пари от нафтови печки и най-купуваните легени са Гоуф, Поло, Клио и Фиеста. Дази някой сбъркани мозъчета тук представят тази излагация, че европейците били практични. Да бе ей сега повярвах. Никой практичен човек не би си купил тракалник. Уж по-икономични, но още с първия ремонт и икономията отива на кино и следват още..
  • #22
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Цял свят им говореше на тия кухи немски каски, че дизела не е бъдещето, но те не та не ще развиват дизела. И какво стана накрая. Пак японците се оказаха водещи и прозорливи, а вурстовете тАпи, като пънове. Ама фенчетата им са още по-тАпи, защото въпреки очевадните неща, които стават и многото немски лъжи, продължават да са им фенове.Абе тея нЕщастници провалиха цяла Европа с тея пришълци мири3ливи, а какво остава да не повлекат автоиндустрията след себе си. 2 войни водиха и двете в киреча с нас
  • #21
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    В Мюнхен е решено още миналата година, че до 2019 г. няма да се движи нито един дизел, независимо кое евро покрива и колко е чист. Собствениците на дизели ще правят както вятъра. Това със стикерите в големите градове не проработи. искаха да намалят саждите и азотните окиси, но при измерванията през миналата година да разберат реално дали се е случило нещо се оказва, че нищо не се е променило, а е станало дори по-зле, защото повече дизели са започнали да се движат г градовете.
  • #20
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анон ( преди 8 години )
    ами с японските дизели кво прайм... :) Мухаххаха....
  • #19
    7 rate up comment 17 rate down comment
    Germany ( преди 8 години )
    ще си карам дизела и ме боли *** эа вас.
  • #18
    7 rate up comment 18 rate down comment
    Японска мизерия ( преди 8 години )
    Поне няма да ми гръмне възглавницата и да ме убие
  • #17
    33 rate up comment 0 rate down comment
    нововнос ( преди 8 години )
    "Това означава, че на пътя ще останат само автомобили, чиито мотори изразходват не повече от 80 грама азотен диоксид на 100 км. "Абе редакторе, те не го ИЗРАЗХОДВАТ тоя азотен диоксид, а го ОТДЕЛЯТ в атмосферата. Изобщо проверявате ли поне бегло фактите, които така "професионално" цитирате?!?! Се едно да кажеш, че като ходя до тоалетната не "отделям" а "консумирам".....