IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германия погва старите дизели

Решението за спиране от движение се очаква да бъде взето до края на годината

Германия погва старите дизели

Властите в Германия обмислят ограничаване на движението на автомобили, оборудвани с остарели дизелови двигатели. Очаква се крайното решение да бъде взето до края на годината, съобщава Focus.de.
Германия погва старите дизели
Според инициаторите на идеята подобна забрана ще стимулира покупката на електромобили. Те са на мнение, че автомобилните производители не дават реални данни за изразходваните вредни емисии и затова предлагат ограниченията да засегнат превозните средства, оборудвани с двигатели, отговарящи на стандарти по-ниски от Euro-5.

Това означава, че на пътя ще останат само автомобили, чиито мотори изразходват не повече от 80 грама азотен диоксид на 100 км. Този стандарт е задължителен за всички дизелови агрегати, произведени след 2015 г.

В момента в Германия се продават близо 3 млн. нови автомобили годишно, като половината от тях са с дизелови мотори. При BMW този показател е 74%, а при Audi – 67%. Според проучванията обаче едва 1/3 от немските дизелови коли по пътищата на страната отговарят на стандарта Euro-6.

Отделяните от дизеловите двигатели фини частици и азотни оксиди са причина за около 10 000 смъртни случая годишно в Германия, сочи статистиката на Европейската агенция за околната среда.

Още по темата:
Дните на бензина и дизела са преброени
Холандия също се отказва от бензиновите и дизеловите коли

Снимка: Ройтерс
 

0 от 500
  • #46
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Щирлиц, куха ВАгонетко, Колкото и тъпотии да пишеш, няма как да оправдаеш ползването на канцерогените дизели. Това, че главата ти е пълна със сажди не е оправдание. В цял свят дизела е отхвърлен. Вече дори и в Германия. Представяш ли си само, тези които драпаха най-много за любимите ти печки се отказват полека-лека от вредното си творение с което умориха стотици хиляди хора. Това е както с помпа-дюзата на ВАГ. Цял свят са на комъм рейл, а те си тракаха до последно с любимата ПД. Късно стоплят.
  • #45
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Щирлиц ( преди 8 години )
    Всички ДВГ,работещи на бензин,метан,газ,изхвърлят в атмосферата аромат на рози.И най-важното-спомагат за запълването на озоновата дупка.Е,чат пат се получават странни странични ефекти във вид на лееки взривове,но красотата и екологията искат жертви.Някой броил ли ги е,мм?Да живее екологията!
  • #44
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Айдън ( преди 8 години )
    Само в определени градове гласят забраната, не в цяла Германия,
  • #43
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И германците най-после увряха, че дизела е ***, замърсяваща и убиваща хората технология. Малко късно, но и те го разбраха. Само нашите кухи балкански гъдулки миришещи на пот, чесън и вкиснало зеле продължават да величаят дизела и дори да ни убеждават в неговите преимущества. форумния *** е един и си го знаем. Толкова му е акъла на дизелджийчето напушено със сажди. Кара стария таралясник с крадена нафта и си мисли, че е на голяма далавера и от дизела по-хубаво нема...
  • #42
    3 rate up comment 4 rate down comment
    болен ( преди 8 години )
    болен си пич..неизлечимо, и хората бъркаш, пък такива купувачи като тебее..заринал се е света ,толкова си *** чак заслепен .Карай си талигите, печели си кинтите никой няма претенции към това, а глупостите ти тук са като вода в река..минават и се забравят, *** ти си пиши де ,забавляваме се .
  • #41
    5 rate up comment 1 rate down comment
    до хахавия ( преди 8 години )
    чакам с интерес още кви глупости можеш да съчиниш на фона на 2 изречения, давай перко :)
  • #40
    4 rate up comment 5 rate down comment
    до"хахах" ( преди 8 години )
    ето виждаш ли смехоран , вече си призна че караш трошляк, имаме напредък. Продължавай с хапчетата, помагат :) Не съществува друг такъв *** като тебе :) Разправя ми той на мен как съм бил писал по сайтове като той самия кибичи тука разбииш ли. Разликата между мене и теб е че аз мога да си го позволя, не се коси, аз продължавам да си взимам парите, най-вече от *** като тебе. Междувременно съм абсолютно сигурен че мога да те купя и продам поне няколко пъти
  • #39
    3 rate up comment 8 rate down comment
    до този с Теслата ( преди 8 години )
    Знаеш ли, че се продават повече ябълки от круши в Германия. Изводът е, че ябълктие са по-качествени от крушите! ТОВА ТИ Е ЛОГИКАТА! Какво ми сравняваш Тесла със S класа. Електрическа S класа няма. Като я пуснат, тогава ще ги сравняваме. А Теслата е една ТЕСЛА отвътре. Един голям екран и хиляди възможности да се разсеяш докато намериш това, което търсиш. Качи се на една Тесла и го карай преди да ми цитираш глупости.
  • #38
    1 rate up comment 8 rate down comment
    до Пена ( преди 8 години )
    Ще цитираш ли някоя медия или статистика или ги пляскаш ей така. Акциите им не са мърдали в друга посока освен НАГОРЕ! Особено на компаниите, които цитираш. Единствено на VW им паднаха акциите, но отново продадоха повече коли и имат по-големи печалби от миналата година. ВЪПРЕКИ СКАНДАЛА!
  • #37
    5 rate up comment 7 rate down comment
    до Japanese Guy ( преди 8 години )
    И това го твърде АМЕРИКАНСКАТА ПРЕСА. Малко е смешно, не мислиш ли? Аз живея в Германия и Поршета са нещо нормално тук, но Мустанг съм виждал два пъти. Един единствен се движи в града, в който живея. Така, че американците да ги разправят тези на тъ.пите американци. Ти и на ФОКС НЮЗ вярваш сигурно, а?