IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германия погва старите дизели

Решението за спиране от движение се очаква да бъде взето до края на годината

Германия погва старите дизели

Властите в Германия обмислят ограничаване на движението на автомобили, оборудвани с остарели дизелови двигатели. Очаква се крайното решение да бъде взето до края на годината, съобщава Focus.de.
Германия погва старите дизели
Според инициаторите на идеята подобна забрана ще стимулира покупката на електромобили. Те са на мнение, че автомобилните производители не дават реални данни за изразходваните вредни емисии и затова предлагат ограниченията да засегнат превозните средства, оборудвани с двигатели, отговарящи на стандарти по-ниски от Euro-5.

Това означава, че на пътя ще останат само автомобили, чиито мотори изразходват не повече от 80 грама азотен диоксид на 100 км. Този стандарт е задължителен за всички дизелови агрегати, произведени след 2015 г.

В момента в Германия се продават близо 3 млн. нови автомобили годишно, като половината от тях са с дизелови мотори. При BMW този показател е 74%, а при Audi – 67%. Според проучванията обаче едва 1/3 от немските дизелови коли по пътищата на страната отговарят на стандарта Euro-6.

Отделяните от дизеловите двигатели фини частици и азотни оксиди са причина за около 10 000 смъртни случая годишно в Германия, сочи статистиката на Европейската агенция за околната среда.

Още по темата:
Дните на бензина и дизела са преброени
Холандия също се отказва от бензиновите и дизеловите коли

Снимка: Ройтерс
 

0 от 500
  • #36
    5 rate up comment 4 rate down comment
    хахах ( преди 8 години )
    Моя трошляк е нов, а твоя :) Ми дай го де тоз феноменалния матор бензинов де :) Мале много болни има. На мен колата м ие за работа бе смотан..Правил за 5 ,и това мерило ли е :) Т.ъ.по тия до немай къде..А примера с Лондон просто ще го прескочим..ти си болен просто :) Седнал *** да сравнява колониални държави с останалите бегай при GP-то за диагноза
  • #35
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Какви пари правиш бе мишка? Милиарди ли какво? В Лондон има апартаменти за по 200 милиона евро, В Париж минимумът на месец е 10 000евро...какви пари правиш висейки по цял ден в някакъв сайт за коли?
  • #34
    5 rate up comment 4 rate down comment
    до Тоя е много прост ( преди 8 години )
    не мойто момче ти просто си назад с материала, някои ги правим тия пари в БГ без проблем, ама нали съдиш по себе си за другите и си *** и ограничен...
  • #33
    5 rate up comment 8 rate down comment
    До анонимника ( преди 8 години )
    Люлката на цивилизацията е Европа.Проумей го ! И египетската империя и персите и маите са превзети и унищожени от народи от Европа. Друг е въпросът ,че финикийците бягат от днешна Сирия в Европа и създават цивилизация, която ще диктува живота по света следващите хилядолетия. Карам тойота хайлукс и бас държа ,че 3 ка по български е била гордост за теб.
  • #32
    10 rate up comment 3 rate down comment
    пена ( преди 8 години )
    Немската автомобилна индустрия потъва много яко. Взеха, че си повярваха прекалено много и започнаха да игнорират и трендовете и клиентите си, та дори и законите. И резултата започва да се забелязва вече. Акциите и на БМВ и на МБ са с 20% надоло за последната година. На ФВ паднаха с 50% заради дизелгейт. И най-якото - за 2015 година Тесла Model S е с повече продажби от MB S Class и в САЩ и в Европа.
  • #31
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Тоя е много прост ( преди 8 години )
    Цъpвул, точно за такива селски бекове с по 350 катъра 3та употреба говоря. Напълнихте България с трошляци на 12-15-18 год. и 3-4 литрови двигатели за по 7000 евро/ две заплати в Европа/ . Само като те видя какъв ти е критерия за доходи/ кола/ и ми става ясно колко малко печелиш. Само *** или много *** човек може да дели хората по типа гориво с който карат....отново урок, колко ограничени индивиди може да срещнеш в живота.
  • #30
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Hahaha ya VAGen4eto evropa bila lulka na civilizaciata.Abe kreTn4e znae6 li predi evropa kolko civilizacii ima?Kogato maite ili egiptianite sa imali zivilizacia v evropa sa otkrivali toplata voda.egipetskata imperi
  • #29
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Japanese Guy ( преди 8 години )
    NEW YORK (CNNMoney) In Germany, the land of the Autobahn, where speed is regarded as a national right, the best-selling sports car last month wasnt the locally-built Porsche 911. It was the Ford Mustang...KVO STAWA S PREHVALENATA EUROPE!?US CARS FOREVER
  • #28
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    тъпотийките за 16 разход и 320 нютона хич няма да се хабя да ги коментирам даже
  • #27
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    мале ти си феномен бе смехоран, я кажи сега с твоя вагенски "икономичен" трошляк дето си мислиш че е много бърз колко ги правиш 100 а? дали е под 8-9? Аз ги правя за 5 и не бълвам тон отровни сажди щот ми няма катализатора... тръгнал да се сравнява с истински коли нашичкия...