IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е plug-in хибридния V8 двигател на наследника на Huracán

Мощността на задвижващата система на Lamborghini ще бъде 800 конски сили

Наследникът на Lamborghini Huracán все още няма официално име, като до момента е известен само с номер - 634, но вече е известно какъв ще бъде неговият V8 битурбо plug-in hybrid (PHEV) двигател. От компанията разкриват, че агрегатът, който заменя известния V10 с атмосферно пълнене, е проектиран от нулата от Lamborghini. Той е комбиниран с три електрически мотора и 8-степенна скоростна кутия с двоен съединител, която е специално оптимизирана за новия модел.


Lamborghini PHEV


Техническите подробности показват, че  вторият суперавтомобил Lamborghini HPEV (High Performance Electrified Vehicle) ще се задвижва от 4.0 V8 битурбо двигател, който развива 800 к.с. между 9000 и 9750 об./мин. Моторът се развърта до 10 000 об/мин, като това са стойности, достойни за състезателни автомобили, включително максималния въртящ момент, който е 730 Нм и е достъпен  между 4000 и 7000 об/мин. 

Задната електрическа система е разположена между новия V8 и автоматичната скоростна кутия с двоен съединител, интегрирайки аксиалния електрически агрегат и инвертора в компактен и лек елемент. Този електрически мотор осигурява 150 к.с. на plug-in хибридната система и въртящ момент от 300 Нм.


Lamborghini PHEV


Друг интересен детайл, разкрит от Lamborghini, се отнася до звука на новия суперавтомобил, който ще има свой собствен отличителен звуков характер, придаден от силата на звука и честотата на V8 при високи обороти.

Lamborghini припомня, че дебютът на новия проект Huracán 634, който според някои слухове ще се казва Temerario, е планиран за 2024 г., като това третият етап от пътя на марката по пътя към електрификацията, започнала с Revuelto и Urus SE.


Още снимки на новия хибриден агрегат на Lamborghini - вижте в галерията:


0 от 500