IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дните на бензина и дизела са преброени

Редица държави забраняват автомобилите с такива мотори

Дните на бензина и дизела са преброени

Дните на бензина и дизела са вече преброени, след като редица държави от цял свят приеха да забранят автомобилите с двигатели с вътрешно горене, предава Car & Driver.
Дните на бензина и дизела са преброени
Снимка: Ройтерс

Забраната засяга само новите автомобили и ще бъде факт едва през 2050 година, като решението е било взето на Конференцията на ООН за изменението на климата - COP21. Зад него е застанала организацията за автомобили с нулеви емисии ZEV, част от която е и известната като дом на автомобилите Германия.

В нея членуват още Холандия, Норвегия и Обединеното кралство, както и няколко американски щата - Калифорния, Кънектикът, Мериленд, Масачузетс, Ню Йорк, Орегон, и Върмонт.

Целта на мярката е да се намалят парниковите емисии с до 40%, което ще подкрепи мерките за справяне с климатичните промени в глобален мащаб.

Въпреки че до 2050 година има много време, мярката ще окаже благоприятно въздействие върху развитието на алтернативните задвижващи системи. Редица компании вече обявиха плановете си за преминаване към екологични задвижващи системи, като най-яркият пример е Toyota. Японският гигант, създател на първите в света масови хибриден и водороден автомобили, вече обяви своята стратегия Environmental Challenge 2050 plan, която предвижда елиминирането на моделите с конвенционален агрегат до 2050 г.

0 от 500
  • #31
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Еми то това звучи повече пожелателно. По същия начин, може да забранят автомобилите на колела, защото пешеходците вече няма къде да вървят и от 2100г. ще се продават само летящи коли. От 2150г. пълна забрана на тютюневите изделия ще се продават само електронни цигари. 2200г. забрана за алкохол, ще се продава само безалкохолна бира и шампанско. 2250г. забрана за секса, защото при обмяната на телесни течности се предавали заболявания, ще се прави само виртуален секс и т.н. и т.н...
  • #30
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Дачия Сандеро 1.2 е отговора. Чисто нова, от магазина, поръчкова.
  • #29
    0 rate up comment 3 rate down comment
    сметки без кръчмар ( преди 8 години )
    А електричеството и въглерода от къде ще го вземат и как ще го произвеждат, от вятъра ли! Абе, вятърничава работа.
  • #28
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Кол-Ю ( преди 8 години )
    Ами то и вашите дни са преброени ама никой не ви натъртва, ашлаци.
  • #27
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И добре като всички станат електрически няма да има никаква разлика между отделните марки само дизайнът на купето.
  • #26
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Нито една от тия държави не произвеждат автомобили.Само ги консумират..
  • #25
    7 rate up comment 3 rate down comment
    сс ( преди 8 години )
    Преди време имаше хубава статия в 24 часа за хора,които са създали нови източници за енергия и мога да ви кажа че няма нужда от нефт.просто ни го налага тяхното лоби.
  • #24
    11 rate up comment 15 rate down comment
    А дотогава ( преди 8 години )
    Само V6TDI,3.0d или 350CDI!!!
  • #23
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Коментар29 ( преди 8 години )
    Речено-сторено. Наистина ми е интересно как ще се развият автомобилите - на какво гориво ще бъдат, ще летят ли?, и т.н. Това е много далеч във времето.
  • #22
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Кольо Камиона ( преди 8 години )
    До Анонимните:Г-н Васил Божков кара само поръчкови, бронирани Дачии и ги сменя през две години, мога да уредя желаещите с 1-2, моята комисионна е 5%.