IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Френската автомобилна индустрия също е на ръба

Половината работни места в сектора може да изчезнат до 5 години

Бъдещето на френската автомобилна индустрия е под сериозна въпросителна. Това разкри ръководителят на асоциацията на френските автомобилни доставчици Fiev - Жан-Луи Пеш.


Peugeot


На пресконференция той предупреди, че френската автомобилна индустрия може да загуби до половината от работните си места през следващите пет години. Като причини за това той посочи спада в продажбите на автомобили, забавянето на растежа на пазара на електрически превозни средства и нарастващата конкуренция от Китай.

„Като се има предвид текущата активност, загубата на половината от работните места, за съжаление, не изглежда преувеличена. Това може да се случи много, много бързо“, каза Пеш. И допълни, че подобни промени могат да настъпят през следващите няколко години, ако ситуацията на пазара не се промени.

Френските автомобилни доставчици са изправени пред множество предизвикателства, от намаляващото търсене на традиционни автомобили до трудностите при адаптирането към бързо развиващия се пазар на електрически превозни средства.

Освен това китайските производители активно разширяват присъствието си на европейския пазар, засилват конкуренцията и създават допълнителни рискове за местните компании.


0 от 500
  • #3
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Leberknoedl ( преди 11 часа )
    До 1: За японските ще почакаш.
  • #2
    10 rate up comment 6 rate down comment
    да бе ( преди 11 часа )
    "трудностите при адаптирането към бързо развиващия се пазар на електрически превозни средства"Къде пък видя бързо развиващ се пазар на електрички ?С всеки месец пазара губи още и още,но видиш ли електрическите превозни средства бързо се продавали :)))
  • #1
    11 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 11 часа )
    Плочките от домино започнаха да падат. Немските, френските, скоро и японските. Прекалено много си повярваха, че диктуват правилата.