IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новите марки срещу старите - кой е по-технологичен?

Tesla си остава лидер в прехода, въпреки че губи позиции

Tesla, Rivian и китайските производители на електрически превозни средства като Nio и Xpeng продължават значително да изпреварват традиционните автомобилни производители като Jaguar Land Rover и Toyota в усилията им да се трансформират в технологични компании, сочат новите данни от Gartner Digital Automaker Index.


технологии


Проучването, базирано на анализ на 13 919 различни точки от данни, показва, че традиционните марки трябва да свършат много работа, за да успеят за настигнат своите по-млади, по-технологично напреднали конкуренти.

През 2024 г. Tesla отново оглави индекса въпреки 4% спад в резултата. Както отбеляза анализаторът на Gartner - Педро Пачеко, компанията започва да изпитва трудности в категорията свързаност, тъй като все още не е преминала към 5G или е въвела сателитни връзки. Освен това Tesla загуби точки поради честите смени в ръководството на компанията, което създава несигурност в бъдещата й стратегия.

В същото време производители като Nio, Xpeng и Rivian значително подобриха позициите си. Например Rivian представи нова архитектура на електрониката за своите модели R1T и R1S, което позволи на компанията да стане лидер в технологичните иновации заедно с Tesla и китайските марки.


технологии


На обратната страна на класацията са компании като Jaguar Land Rover и Toyota. Британската компания остана на последно място, повтаряйки резултата от миналата година, като Пачеко каза, че трябва да подобри всички аспекти на бизнеса си - от технологичното лидерство до разработването на по-модерни архитектури на превозни средства.

Въпреки това, ще отнеме време на традиционните автомобилни производители да трансформират своите процеси и да се превърнат в истински технологични компании. Пачеко отбеляза, че ключово предизвикателство за наследените марки остава недостатъчната инвестиция в софтуер и липсата на културна промяна на ниво лидерство.


0 от 500
  • #33
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 4 дни )
    Хахаха, тротинетка.На теб се смеем,тротка.
  • #32
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Ами смеем се. ( преди 4 дни )
    Като има шутове които да ни забавляват безплатно, защо да не се смеем. Напълно доброволно стават за смях и се излагат, отричайки всички възможни физични и математически закони. С години се опитват да ни убедят че 2+2=8. Утре е равно на 3 ако така им е изгодно а вдругиден е минус 178
  • #31
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 дни )
    Айдеее,Митето пак почна.Смях,смях на буци и парцали.Що така,бе Мите.
  • #30
    0 rate up comment 3 rate down comment
    До 28 ( преди 4 дни )
    Ефектът е осезателен. Психопатите се скриха по дупките си и спряха да манипулират. Освен това всички се научиха как да различават един психопат както тук така и в реалността. Задаваш му въпрос в сферата на компетентност и ако не ти отговори конкретно и подробно, а смени темата значи е психопат и те лъже нещо. Образованите хора с радост споделят знанията си и веднага поправят грешни твърдения, като казват правилното, а не просто ти казват, че си глупав без да ти обяснят защо.
  • #29
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Знам знам ( преди 4 дни )
    "Гост ( преди 13 секунди )Теслю Тунберг,не се крия, работя.Да не съм като теб свободен позитрон." Скъсал си се от работа. Я тъкмо си там питай колегите Колко броя пещи има и с каква мощност, че имаме нещо да смятаме? А междувременно можеш да се отсрамиш, като кажеш за разтопяване на един тон алуминий, който ще ви стигне за една седмица, енергия ли трябва или мощност? Че не ги различаваше доскоро.
  • #28
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 дни )
    Чатбота няма умора.Вдига много шум,без особено голям ефект.
  • #27
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Гостенино ( преди 4 дни )
    Този който твърди, че 2+2=4 по подразбиране не е умен. Глупав е този който твърди, че не е равно на 4! Глупав е този, който твърди че горивото не е енергията с която се задвижва двигателя за да произвежда мощност. Глупав е този, който ВЯРВА, че въртящият момент има свойствата на енергия и можеш да ползваш от него каквато си искаш мощност, без да се интересуваш от къде идва енергията за него. Глупав е този който вярва че можеш да вземеш мощност от радиатора, сякаш нарочно си я пратил там първонач
  • #26
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 4 дни )
    Теслю Тунберг,не се крия, работя.Да не съм като теб свободен позитрон.
  • #25
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 4 дни )
    Остави го да се плюнчи колега Димов.Така Теслю адреналинката електричка се прави да изглежда по умен.
  • #24
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Гостенино ( преди 4 дни )
    Пак си се скрил като лалугер и се показваш с различни маски пред публиката за да се правиш на друг. Всеки осмокласник който знае законните на Нютон знае, отговора. Ако сумарният въртящ момент е положителен, то оборотите на коляновия вал ще се повишат, ако сумарният въртящ момент е отрицателен, ще намалеят.