IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla работи усилено, но тайно върху нов бус за Европа

Електрическият ван ще в две версии - пътническа и лекотоварна

Тази седмица Tesla даде два допълнителни сигнала наведнъж за възможни промени в производствената програма. Първият е, че откри свободно място за ръководител на отдела за продажби на лекотоварни автомобили в Европа и вторият, че хвърли светлина върху дългоочаквания електрически ван.


Tesla бус


В първия случай съобщение на официалния уебсайт на Tesla с покана за позиция, наречена „Ръководител на бизнес развитие – Semi Truck EMEA“, даде повод за размисъл. В задълженията на новия шеф, работодателят очаква кандидатът да управлява бизнеса от офисите на компанията в Амстердам или Берлин. Значи става въпрос за бус за Европа.

Но във втория случай, както пише Electrek , рисунките на дигиталния дизайнер от Германия - Доминик Бринкман, принудиха изпълнителния директор Илон Мъск да внесе малко светлина по темата за електрически ван. Мъск не скри, че Tesla работи усърдно върху електрически ван, микробус или многоместен пътнически автомобил.

Става въпрос за т. нар. „Генерален план на Tesla, част 2“, в който Илон Мъск говори за два нови сегмента, които Tesla иска да електрифицира. Марката разчита на два нови вида електрически превозни средства: тежкотоварни камиони, които вече са добре известни и градски транспорт с висока плътност на пътниците. И двата проекта са на различни етапи на развитие, но в Tesla вече се подготвят за представяне през следващата година.

Ако за Tesla Semi всичко отдавна е ясно, за беса на Мъск практически до този момент не се споменаваше нищо. Германският художник Доминик Бринкман обаче разбуни тази тема и събуди Илон Мъск. Нямаше обаче конкретика, думите на Мъск по правило се различават от случая отпреди няколко години със Semi. Сега, той само намекна, че Tesla работи върху електрически ван с Boring Company.


0 от 500
  • #26
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Пинчерите лаят за да прикрият колко ги е страх.Наш Митьо само джафка,за да прикрие неграмотността си.
  • #25
    0 rate up comment 4 rate down comment
    До 27 ( преди 3 седмици )
    Вярно е, аз не съм велик инженер като антиелектриците който да измисля перпетуумобиле за да е в центъра на вниманието. Не се смятам за толкова гениален , да тръгна като тях да променям всички познати физични закони според собствените си виждания. Нямам и творчески писателски умения, но и да имах, то възпитанието не ми позволява да съчинявам пасквили, долни инсинуации, клевети и обидни квалификации към някой който ми казва истината в очите. Скромно споделям реални факти и събития с източниците и
  • #24
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Наш Митьо е като пинчер или на тъпан малката пръчка - пънкя се, пънкя се, но от него излиза само шум за фон.
  • #23
    0 rate up comment 3 rate down comment
    До 24 ( преди 3 седмици )
    Психопатът всъщност е един. Не се заблуждавай, че пише с много никове. Нали точно това е определението за психопат - патологичен лъжец, на който не му пука че ще го хванат в лъжа, защото това е болестно състояние.
  • #22
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До РУК ( преди 3 седмици )
    После се замисли, дали аз търся внимание или го избягвам, като се махнах от факти, но психопата се пренесе тук да се заяжда с откровени лъжи и клевети, като ми преиначава думите, за да ме откаже да пиша, понеже всичко което пиша е вярно, а от истината боли? Какво предлагаш да направя? Дай идея за решение на проблема с психопата? Да стана и аз психопат и да започна да лъжа? Ще изслушам всеки твой полезен съвет за справяне със ситуацията. Благодаря предварително!
  • #21
    0 rate up comment 2 rate down comment
    До 19 ( преди 3 седмици )
    Моля те коментирай първите 4 мнения статията? После преброй коментарите на психопата и кажи кой е залепен за всяка статия за Тесла, за да се заяжда преди да съм писал, като провокира да пиша коментари с лъжите и заяжданията си? Кой е провокаторът? 100 пъти съм те питал, кое отказаното от мен е невярно за Тесла, електромобилите, батериите, фотоволтаиците включително определението агресивен заядлив психопат към собеседниците? Обикновено казваш, че всичко написано от мен е вярно, но аз съм виновн
  • #20
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 седмици )
    До РУК.Той е като доктор Джекил и мистър Хайд.Когато си пие апчетата е нормален.Успее ли да се освободи от усмирителната риза и къса синджира.
  • #19
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Товарната версия какво ще вози, батерията?
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 3 седмици )
    До 18 - аз съм ти го казвал много пъти - често провокираш хората да имат такова поведение към теб.Има ли статия за Тесла и Мъск си залепен за нея като зелена муха на л .... И много хора реагират агресивно на такова настървение. Има ли статия за спирачки, никакъв те няма :-) Иначе като си в спокоен период, с теб може да се водят нормални и смислени разговори. Но като си в оня период от месеца и на мен ми иде да те псувам ама с кеф и то само за кеф ... :-)
  • #17
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 седмици )
    Жив е той жив е! Един Свети Илюзион и Тесльо е неговият пророк.