IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S постави нов рекорд на драг

Електрическият седан измина 1/4-миля за 8,563 секунди (ВИДЕО)

На YouTube-канала на Tesla Plaid Racing се появи видео, заснето през предното стъкло на Tesla Model S, от състезание на драг, като на записа се посочва и времето. Както съобщава изданието Teslarati, позовавайки се на изчисления от ресурса DragTimes, това е рекорд за електромобил в състезание на 1/4-миля (402 метра).


Tesla


В случая Model S изминава разстоянието за 8,563 секунди, което го превръща в най-динамичния сериен електрически автомобил на планетата, без да броим Rimac Nevera. Хърватската хиперкола е по-бърза, но е и много по-скъпа, като излиза в ограничен тираж, тоест няма масово производство.

Като допълнение към времето за 1/4-миля, във видеото е посочено и времето за ускорение от 0 до 60 мили в час (96 км/ч) от 1,88 секунди и скорост на финала от 260,7 км/ч. Преди това Model S вече е изминал 402 метра с други впечатляващи резултати, които обаче са малко по-бавни - 8,714 и 8,73 секунди.



В състезанието участва сериен Model S във версия Plaid, чиито двигатели развиват 1020 к.с. Колата обаче е значително олекотена, като са премахнати почти всички интериорни елементи. Прави впечатление, че видеото показва време от 8,59 секунди, но пилотът на електрическата кола Мигел Рой, подобно на DragTimes, посочва 8,563 секунди. А причината вероятно е различен подход към начина на измерване или неизправности в бордовата апаратура.

В началото на годината изпълнителният директор на Tesla - Илон Мъск, обеща да започне масово производство на още по-динамичен модел - електрическият автомобил Roadster трябва да ускорява до 100 км/ч за около една секунда. Очаква се премиерата на този модел да се състои до края на годината.


0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 8 ( преди 1 месец )
    Би ли назовал няколко по-евтини бензинови автомобили, които имат по-добро време на Нюрбургринг? Или и там няма завои и се минава за по-малко три минути преди да е свършила батерията?
  • #8
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Много яко , ама само направо!!!!Представяш ли си тоя танк да го накараш да завива и да стои по завоите. И така на всичкият ток точно 3 мин. може и толкова да няма! Само се молиш околната температура да е около 20 градуса иначе лошооо!!!Много са хубави ама някой друг да ги кара.
  • #7
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    ееех, електирци, само с това ви оства, да се кефите 1.6с до 100 или 4с до 200 (ама нали над 130 било незаконно), но само толкова. После се лангъркате с 90-100, че може да стигнете да си ги мерите (ускоренията) на зарядната. Прсосто сте недорасли (и за шофьори), щом единствено се кефите 0-100.
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    до 4 ( преди 1 месец )
    Така е. ДВГ, които могат долу-горе да се мерят с Плад, са толкова модифицирани, че рядко могат да изкарат повече от 3 старта.
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    до 2 ( преди 1 месец )
    Хахаха дааа гледаш го черен мат и си викаш тва Ауди ли е кво е и само каже пуффф и 300 ;D До него като тръгваш, все едно си набил задна
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    По-интересен е каналът на Андрю (Tesla Plaid Channel) - 2000 старта със стандартен стоков Plaid без нито една повреда. А срещу него колко ДВГ-та родиха карантия и им изтекоха водите или натрошиха скорости/диференциали на сол... не е истина!
  • #3
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    проблема на тесла е дизайна когато имаш ускорение като на мегакар очакваш и автомобила да изглежда подобаващо а тук виждаме Kodo
  • #2
    4 rate up comment 8 rate down comment
    VAYK ( преди 1 месец )
    Шаро с Плада, редовно размава ферарита, порше и т.н. из софийските булеварди, а ония се чудят какво се случва :))))
  • #1
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Голяма работа, че ускорява като Чирон, Формула 1 и Невера пълна скука, важното е да бръмчи