IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск обеща новия Roadster да излезе до една година

Заедно с него Tesla ще пусне и евтин модел, чиято цена остава тайна

Илон Мъск потвърди, че до следващата година се надява Tesla да пусне дългоочаквания Roadster, както и автомобил в по-евтиния сегмент. Босът на компанията също така се оправда, че инженерите му са били фокусирани върху технологията за самостоятелно управление, докато продажбите са падали.

 
Tesla


Мъск говори при обявяването на печалбите на Tesla. Милиардерът се измъкна, че ще анонсира нови продукти при следващи събития на фирмата.  Все пак Илон „пусна няколко въдички“ за своите бъдещи коли. Мъск каза, че шофьорите трябва да очакват с нетърпение Tesla Roadster и превозно средство с "по-ниска цена" до 2025 г., като същевременно отхвърля въпросите за разкриването на серия под марката Cyber.

Феновете на Tesla чакат прераждането на Roadster години наред. Първите производствени автомобили на компанията през 2012 г. бяха точно такива. Двуместната спортна кола до голяма степен има заслуга за налагането на идентичността на марката. Първо Tesla преименува луксозния двуместен Lotus Elise и добави високомощна, произведена от компанията батерия към долната част на колата.
 
 
Мъск


Новият Roadster вероятно ще бъде по-елегантна версия на първоначалния EV. Мъск непрекъснато обещава съживяване на колата в интервюта.  Той също каза, че компанията ще пусне "по-евтино" превозно средство до следващата година, но не обсъди повече подробности. Припомняме, на няколко пъти милиардерът обеща превозно средство на стойност 25 000 долара. Доклади предполагат, че компанията го е оставилао на заден план, докато фокусира усилията си върху технологията за самостоятелно управление.

По време на въпросите по email Мъск беше попитан дали дискутираният горещо Cybertruck ще получи братски SUV и ван. Той отговори кратко, че подробностите за серия от автомобили Cyber ще трябва да изчакат.
 
 
Tesla Cybertruck


Мъск, припомнят западни медии, има дълга история на обещания за нови продукти и след това „пропускане“ на обявените крайни срокове. Cybertruck, например, излезе на пазара години, след като главният изпълнителен директор каза, че ще го направи. EV от $25 000 пък е обещаван от дълго време.
Иначе Tesla отдавна обяви някои впечатляващи показатели за ефективността на новия Roadster. Като например ускорение от нула до стотака за под 2 секунди. И максимална скорост от над 400 км/ч. Цифри, в които мнозина се усъмниха.

Инженерите на компанията също обещаха 1000 километра обхват на батерията. Спортният дизайн пък включва изчистени линии с олекотен стъклен покрив. Той ще може да бъде премахнат и поставен в багажника.

Иначе продажбите на фирмата паднаха по-далеч под очакванията на Wall Street за второ поредно тримесечие. Компанията реализира нетен доход от 1,48 милиарда долара през тримесечието, което е спад от 45%. Tesla използва стимули, включително споразумения за субсидирано финансиране, за да привлече повече потребители към марката. Намаляването на цените се отрази на крайния резултат, анализираха от марката.

Компанията остава обаче най-големият производител на електромобили с голям марж. Гиганти като Ford, Hyundai и Kia продължават да навлизат в пазарното поле на Tesla. Техните продажби на EV са скочили с 33% на годишна база, докато тези на Tesla са спаднали с 9%.
 
 

0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До 16 ( преди 1 месец )
    Какво става с новия модел на corolla която се произвежда от 50 години от компания със 100 годишен опит? Чувам че ще чак през 2027 година. Защо очакваш по-бърза реакция от компания която произвежда автомобили в масово от десетина години? Май мериш с двоен аршин?
  • #15
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Геле ( преди 1 месец )
    Ко стана с камионите? Напраиха ли 20 бройки? Какво става с резервните части, чувам че са доста кът и се чака с месеци
  • #14
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Алекс ( преди 1 месец )
    Пак ще има опашки за ТЕСЛА
  • #13
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До 7 ( преди 1 месец )
    Говориш от личен опит, нали? Тази година имам 4 морета досега. А ти? Това са мижави 2400км. На всички живеем в панелка в София на осмия етаж. В панелка/апартамент съм живял последно през 1995.
  • #12
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Илон Мъск ( преди 1 месец )
    "можехме да направим модел с 600 мили преди 12 месеца, но това щеше да влоши продукта imo, тъй като 99,9% от времето ще носите ненужна маса на батерията, което влошава ускорението, управлението и ефективността. дори нашата кола с пробег от 400+ мили е повече, отколкото почти всеки ще използва.1:19 ч. сл.об. 2.03.2022 г." Е малко сметки в ефир за антиматематиците - 12 месеца преди втори март 2022 година е било март 2021 година. Дали са малко или много години, оставям на вас да прецените.
  • #11
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До 9 ( преди 1 месец )
    Предишния коментар беше до тебе. Вероятно са изтрили някой докато пиша. Ето ти е оригиналния пост на Илон Мъск We couldve made a 600 mile Model S 12 months ago, but that wouldve made the product worse imo, as 99.9% of time youd be carrying unneeded battery mass, which makes acceleration, handling & efficiency worse. Even our 400+ mile range car is more than almost anyone will use.1:19 ч. сл.об. 2.03.2022 г. Превод в ефир в следващия пост за антиелектриците, че никой не знае английски
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 10 ( преди 1 месец )
    "ама иначе от години не били обещавали пробег 1000км, защото нямало смисъл! ...Като ги пишете тия глупости защо си мислите, че хората нямат друг източник на информация освен глупостите които пишете?" 2 март 2022 година преди години ли е или не? Личният профил в тогавашният twitter на Илон Мъск достатъчно достоверен източник ли е или твоят е по-достоверен? Очевидно живеем в паралелни реалности и във вашата жирафи не съществуват, затова все повтаряте ТаковО живтно нЕма.
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Вярвам на Елоня, имам една клетка в мозъка и такива новини ме карат да си вдигам акциите, тайна потайна!
  • #8
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Do 7 ( преди 1 месец )
    Абе ху ичо! В сайта на тесла в момента това дългогодишно обещание е обявено с пробег от 620 мили, което са 998км, ама иначе от години не били обещавали пробег 1000км, защото нямало смисъл! Вярно, прав си 998км не са 1000км ... обЪрках се! Като ги пишете тия глупости защо си мислите, че хората нямат друг източник на информация освен глупостите които пишете?
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Мда ( преди 1 месец )
    След отпуските наближава и отчета от третото тримесечие, инвеститорите трябва да бъдат гъделичкани с помпозни проекти като се върнат от яхтите, че иначе лошо!