IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск обеща новия Roadster да излезе до една година

Заедно с него Tesla ще пусне и евтин модел, чиято цена остава тайна

Илон Мъск потвърди, че до следващата година се надява Tesla да пусне дългоочаквания Roadster, както и автомобил в по-евтиния сегмент. Босът на компанията също така се оправда, че инженерите му са били фокусирани върху технологията за самостоятелно управление, докато продажбите са падали.

 
Tesla


Мъск говори при обявяването на печалбите на Tesla. Милиардерът се измъкна, че ще анонсира нови продукти при следващи събития на фирмата.  Все пак Илон „пусна няколко въдички“ за своите бъдещи коли. Мъск каза, че шофьорите трябва да очакват с нетърпение Tesla Roadster и превозно средство с "по-ниска цена" до 2025 г., като същевременно отхвърля въпросите за разкриването на серия под марката Cyber.

Феновете на Tesla чакат прераждането на Roadster години наред. Първите производствени автомобили на компанията през 2012 г. бяха точно такива. Двуместната спортна кола до голяма степен има заслуга за налагането на идентичността на марката. Първо Tesla преименува луксозния двуместен Lotus Elise и добави високомощна, произведена от компанията батерия към долната част на колата.
 
 
Мъск


Новият Roadster вероятно ще бъде по-елегантна версия на първоначалния EV. Мъск непрекъснато обещава съживяване на колата в интервюта.  Той също каза, че компанията ще пусне "по-евтино" превозно средство до следващата година, но не обсъди повече подробности. Припомняме, на няколко пъти милиардерът обеща превозно средство на стойност 25 000 долара. Доклади предполагат, че компанията го е оставилао на заден план, докато фокусира усилията си върху технологията за самостоятелно управление.

По време на въпросите по email Мъск беше попитан дали дискутираният горещо Cybertruck ще получи братски SUV и ван. Той отговори кратко, че подробностите за серия от автомобили Cyber ще трябва да изчакат.
 
 
Tesla Cybertruck


Мъск, припомнят западни медии, има дълга история на обещания за нови продукти и след това „пропускане“ на обявените крайни срокове. Cybertruck, например, излезе на пазара години, след като главният изпълнителен директор каза, че ще го направи. EV от $25 000 пък е обещаван от дълго време.
Иначе Tesla отдавна обяви някои впечатляващи показатели за ефективността на новия Roadster. Като например ускорение от нула до стотака за под 2 секунди. И максимална скорост от над 400 км/ч. Цифри, в които мнозина се усъмниха.

Инженерите на компанията също обещаха 1000 километра обхват на батерията. Спортният дизайн пък включва изчистени линии с олекотен стъклен покрив. Той ще може да бъде премахнат и поставен в багажника.

Иначе продажбите на фирмата паднаха по-далеч под очакванията на Wall Street за второ поредно тримесечие. Компанията реализира нетен доход от 1,48 милиарда долара през тримесечието, което е спад от 45%. Tesla използва стимули, включително споразумения за субсидирано финансиране, за да привлече повече потребители към марката. Намаляването на цените се отрази на крайния резултат, анализираха от марката.

Компанията остава обаче най-големият производител на електромобили с голям марж. Гиганти като Ford, Hyundai и Kia продължават да навлизат в пазарното поле на Tesla. Техните продажби на EV са скочили с 33% на годишна база, докато тези на Tesla са спаднали с 9%.
 
 

0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До 7 ( преди 1 месец )
    Като прочета 2 дълги пътувания в годината и ми става ясно какъв панелен плъх пише, дето ползва колата основно до Лидл! Хем българите средно сме правили 21 000км на година,хем дългите пътувания били 2 годишно!Ако се поинтересуваш малко повече за колите извън 2 модела на Тесла, ще видиш, че има и то доста коли които зареждат по бързо от тях!Онзи ден имаше статия по въпроса и тесла беше някъде под средата в класацията
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    За 1 000 км пробег няма такова обещание от години. Щеше да има по-голяма батерия и за модел s, но Тесла се отказа от стратегията да инсталират допълнителни 300-500 кг които да правят автомобила по тромав неуправляем и не ефективен, само за да спестиш 10 минути повече за зареждане на дълъг път веднъж два пъти в годината. Заложиха на по-бързо зареждане, което да пести по 10 минути на всяко зареждане в годината. Малко електромобили зареждат по-бързо от която и да е Тесла.
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Пак манипулации ( преди 1 месец )
    "обяви някои впечатляващи показатели за ефективността на новия Roadster. Като например ускорение от нула до стотака за под 2 секунди. И максимална скорост от над 400 км/ч. Цифри, в които мнозина се усъмниха." Поне да бяхте казали че вече няма основание за съмнения, след като седемместния семеен седан Плайд успява да ускори за две секунди и да вдигне над 350 км в час. Дали по-малко купе с повече мощност, повече двигатели, по ниско тегло и по-добри гуми и спирачки няма да успее?
  • #3
    1 rate up comment 3 rate down comment
    До 1 ( преди 1 месец )
    Хайде да се обзаложим че евтиният модел на патологичния лъжец Илон Мъск ще излезе поне пет години по-рано от електромобилът с 1500 км на още по-големия патологичен лъже ц Toyota, който трябва да излезе след 3 години. Автомобил с твърдотелни батерии които обещават още от появата на първия roadster през 2008 година, а не през 2012 както ни убеждават В статията. През 2012 излезе Тесла модел S. Камиона и батериите 46 80 макар и в малък мащаб поне са по улиците от години, за разлика от твърдотелните
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Как беше лафа - никой не може да ти дате това, което аз мога да ти обещая.
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    До една година,ама коя година? По марсианския календар?