IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първата фатална катастрофа с Tesla Cybertruck

Шофьор загина, след като изгуби контрол и пикапът се запали (ВИДЕО)

Властите в Тексас разследват първата фатална катастрофа с новия електрически пикап Tesla Cybertruck. По предварителна информация, колата е изгубила контрол на магистралата през нощта, излязла е от пътя и се е запалила. Шофьорът е загинал.


Tesla катастрофа


Автомобилите на Tesla са известни със своята безопасност и здрава конструкция, но имат два сериозни недостатъка. Първият е свързан с електронните асистенти, които често дават неверни показания, а вторият - с факта, че потушаването на избухналия пожар е много трудно.

Инцидентът в Тексас е от понеделник вечерта, като това е първият случай със загинал човек при катастрофа с Tesla Cybertruck. Подробности засега липсват, но на снимките и видеото се виждат само овъглени отломки. Шофьорът не е успял да излезе от колата и починал на място, като от полицията отказват да разкрият самоличността му.



Властите са започнали разследване. На първо място те ще трябва да установят защо Tesla е загубила управление. При катастрофите с коли на Tesla обикновено се коментира дали са се движели на автопилот, но Cybertruck в момента не се предлага с тази технология. И най-близкото до автономност при пикапа е адаптивна система за круиз контрол.


0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Гостенино ( преди 1 месец )
    Стъклото има еластични свойства, защото позволява пластична деформация, точно както материала на коляновия вал. Позволява огъване преди границата на счупване. Лесно е да се провери в практиката и мога да ти го докажа. Колкото е по-тънко стъклото, на толкова по-малък радиус може да се огъне. Държа обаче за доказателство на твърдението ти, че стъклото притежава пластични свойства, както всички останали материали? Можеш ли да дадеш практически пример за това?
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Факти 16 юли 2020 г.Илон Мъск показа Гига Фабриката в Берлин. 170.Гост....А еластичен ли е? 175.Толкова си бос. Разбира се че коляновия вал е еластичен.
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Стъклото било еластичен материал? Нищо че има хиляда пъти по голям модул на еластичност от каучука,който е еластичен материал.
  • #8
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Понеже трудно схващаш, ако от материала от който е направена пружината в химикалката ти бъде изработен колянов вал, няма да се огъва като пружина. От друга страна материалът от който е изработена пружината има и пластични свойства, за да може да бъде огънат във формата на пружина, за разлика от материала на коляновия вал от който не може да бъде изработена пружина. Ето как с практически примери ти обяснявам елементарни неща, без да се налага да кълва като тебе цитати от Уикипедия, които не ра
  • #7
    0 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    За коляновият вал продължаваш да не правиш разлика между свойства на материал и свойства на детайл изработен от този материал. Пък и си психопат и клеветист че някога съм казвал че се огъва като пружина.. твърдял съм че е подложен на еластична деформация, а не на пластична и след премахване на натоварването възвръща първоначалната си форма. Предвид дебелината на коляновия вал и малките сили които му действат, еластичната деформация е в много малки граници, невидими с човешко око, но измерими.
  • #6
    1 rate up comment 8 rate down comment
    Гостенино ( преди 1 месец )
    Я цитирай къде някой е твърдял подобно нещо? Не подозирам аз знам на 100% че това е твоя лична интерпретация на информация която казва съвсем различно нещо, но ти си разбрал така, на база на функционалната си и техническа неграмотност и липсата ти на елементарни знания по физика. Като например твърдението, че стъклото има пластични свойства при стайна температура, точно както всички материали имат пластични свойства и след огъване могат да останат в същата форма.
  • #5
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Теслю митичен,какво стана с еластичния колянов вал,дето се огъваше като пружина?
  • #4
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Кибергрозника беше неразрушим по думите на свети Илюзион и неговия пророк Теслю.
  • #3
    4 rate up comment 5 rate down comment
    до 1 ( преди 1 месец )
    За този инцидент се пише, защото е с автомобил на Тесла, а Петър Захариев не напише ли ежедневната си статия против Тесла, няма да може да спи довечера.
  • #2
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 1 месец )
    Пишат за това, защото се получават интересни дискусии под такива новини тук, което вдига някои показатели на сайта и съответно рекламодателите са щастливи. Ако напишат за всяка кола, дето се е запалила при катастрофа, ще е просто статистика. Но ако е Тесла или Тойота, показателите се покачват. Поредните загинали в България е само статистика на КАТ и добър довод да си купят нови автомобили, защото вече става много горещо лятото и не е удобно без климатик да се крият по шубраците!