IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първата фатална катастрофа с Tesla Cybertruck

Шофьор загина, след като изгуби контрол и пикапът се запали (ВИДЕО)

Властите в Тексас разследват първата фатална катастрофа с новия електрически пикап Tesla Cybertruck. По предварителна информация, колата е изгубила контрол на магистралата през нощта, излязла е от пътя и се е запалила. Шофьорът е загинал.


Tesla катастрофа


Автомобилите на Tesla са известни със своята безопасност и здрава конструкция, но имат два сериозни недостатъка. Първият е свързан с електронните асистенти, които често дават неверни показания, а вторият - с факта, че потушаването на избухналия пожар е много трудно.

Инцидентът в Тексас е от понеделник вечерта, като това е първият случай със загинал човек при катастрофа с Tesla Cybertruck. Подробности засега липсват, но на снимките и видеото се виждат само овъглени отломки. Шофьорът не е успял да излезе от колата и починал на място, като от полицията отказват да разкрият самоличността му.



Властите са започнали разследване. На първо място те ще трябва да установят защо Tesla е загубила управление. При катастрофите с коли на Tesla обикновено се коментира дали са се движели на автопилот, но Cybertruck в момента не се предлага с тази технология. И най-близкото до автономност при пикапа е адаптивна система за круиз контрол.


0 от 500
  • #21
    0 rate up comment 5 rate down comment
    До 20 ( преди 1 месец )
    Господин психопат, недей да кълвеш от Уикипедия неща които не разбираш, А дай практически пример на твърдението си че всички материали в света притежават пластични свойства. Дай пример за пластична деформация на стъкло. Аз винаги мога да дам пример с производство на пружини С помощта на пружинна тел в студено състояние, която е готова за употреба веднага след навиването без никаква термообработка. Повечето пружини се произвеждат по този начин в световен мащаб в нашата реалност.
  • #20
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Господин психопат ( преди 1 месец )
    Не е нужно да пишеш с 1000 Ника за да си замажеш бисера, че пружините се произвеждат в горещо състояние, а после се термообработват, за да станат еластични. Ето затова е забавно да влизам в главата на гостенина, за да се забавлявам с неговата реалност в която живее на база на функционалната си неграмотност. Винаги ми е било интересно да разбера като прочете някоя новина какво точно е разбрал от нея и на практика никога няма връзка с нашата реалност.
  • #19
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 месец )
    Тротинетка, каучука като еластичен материал има модул на еластичност 10-100 МРа.Стъклото като пластичен материал има модул на еластичност 72000 МРа.Шах и мат, тротинетчо.
  • #18
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 месец )
    Тротинетка,*** в село Крън и виж на място как се произвеждат пружини и зегерки.Може да им продадеш патента за стъклените пружини.
  • #17
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Лапсус ( преди 1 месец )
    "Гост ( преди 1 минута )"Стъклото има еластични свойства, защото позволява пластична деформация." Е сега стана манджа с грозде.Току що откри дървеното желязо." Техническа грешка при писане, която ще поправя още една минута след като си ми я казал, както прави всеки нормален човек различен от тебе. "Стъклото има еластични свойства, защото позволява ЕЛАСТИЧНА деформация." Сега ако спреш да се заяждаш за запетайки, това твърдение вярно ли е или не? Дай доказателство, че има пластични свойства?
  • #16
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 месец )
    Тротинетка,очаквам да започнеш да произвеждаш стъклени пружини.Токът ти е безплатен,имаш фотоволтаични панели на покрива.
  • #15
    0 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    "Гост ( преди 58 секунди )Значи докато навиваш пружината е пластична и после след навиването внезапно се превръща в еластична.Ще си го запиша този пореден бисер.Пружините се навиват в горещо състояние.След това се термообработват за да станат еластични." Знаех си аз, че освен функционално неграмотен, имаш и склероза и не си запомнил, че вече 10 пъти съм ти отговорил че това е поредният ти Бисер! Повечето пружини се навиват в студено състояние. Особено тези с малък диаметър на "телът".
  • #14
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    "Стъклото има еластични свойства, защото позволява пластична деформация." Е сега стана манджа с грозде.Току що откри дървеното желязо.
  • #13
    0 rate up comment 5 rate down comment
    До 11 ( преди 1 месец )
    И какво доказваш с този цитат? Че продължавам да си държа на думата, че има еластични свойства? Това че се огъва като пружина си е твоя лична интерпретация заради техническата и функционална неграмотност.
  • #12
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Значи докато навиваш пружината е пластична и после след навиването внезапно се превръща в еластична.Ще си го запиша този пореден бисер.Пружините се навиват в горещо състояние.След това се термообработват за да станат еластични.