IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Rivian посочи защо електромобилите не се купуват

Големият проблем е ограниченият избор, категоричен е Робърт Скариндж

Главният изпълнителен директор на американската компания Rivian - Робърт Скариндж, сподели мнението си за причините за забавянето на растежа на индустрията за електрически автомобили. Това съобщава Fortune.


Rivian


Топ-мениджърът смята, че сегментът ще продължи да се развива, но за целта трябва да има повече разнообразие на пазара. Според Скариндж анализаторите тълкуват погрешно спада в продажбите на електромобили. Някои смятат, че електрическите автомобили не са успели, но ключовият проблем, казва той, е ограниченият избор. Например в сегмента на електрическите автомобили, струващи под 50 000 долара, конкуренцията е твърде ниска.

Днес електрическите автомобили Tesla доминират, включително Model 3 и Model Y. Малко са производителите, които предлагат достойни алтернативи. Това състояние на нещата създава пропаст между електрическите автомобили и тези с ДВГ, където изборът е голям.

Поради това много купувачи са принудени да изберат Tesla, дори и да не отговаря напълно на техните предпочитания. За да коригира ситуацията, Rivian планира да пусне нов модел, нарече R2, който ще е на стойност 45 000 долара.


0 от 500
  • #2
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Никола Стефанов ( преди 1 месец )
    Глупости. Причината е високата цена за закупуване и още по-високата за поддръжка на електричките. Сметката за тока, необходим за зареждане, просто няма смисъл да се обсъжда. Да не говорим, че поне за момента, са на практика непродаваеми втора ръка.
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Големия проблем освен, че се чакат повече евтини модели е наличността и цената на общественото зареждане. Би било интересно какъв дял са електромобилите сред купувачите които имат възможност за някакъв вид домашно зареждане и такива които нямат, предполагам разликата е в пъти..