IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Rivian посочи защо електромобилите не се купуват

Големият проблем е ограниченият избор, категоричен е Робърт Скариндж

Главният изпълнителен директор на американската компания Rivian - Робърт Скариндж, сподели мнението си за причините за забавянето на растежа на индустрията за електрически автомобили. Това съобщава Fortune.


Rivian


Топ-мениджърът смята, че сегментът ще продължи да се развива, но за целта трябва да има повече разнообразие на пазара. Според Скариндж анализаторите тълкуват погрешно спада в продажбите на електромобили. Някои смятат, че електрическите автомобили не са успели, но ключовият проблем, казва той, е ограниченият избор. Например в сегмента на електрическите автомобили, струващи под 50 000 долара, конкуренцията е твърде ниска.

Днес електрическите автомобили Tesla доминират, включително Model 3 и Model Y. Малко са производителите, които предлагат достойни алтернативи. Това състояние на нещата създава пропаст между електрическите автомобили и тези с ДВГ, където изборът е голям.

Поради това много купувачи са принудени да изберат Tesla, дори и да не отговаря напълно на техните предпочитания. За да коригира ситуацията, Rivian планира да пусне нов модел, нарече R2, който ще е на стойност 45 000 долара.


0 от 500
  • #32
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Хайл14/88 ( преди 1 месец )
    #19 а бре тупунгер къде си видял ел.камион да обикаля из България? Къде има зарядна за камиони изобщо про3 навлек...като видиш че пише някъде нещо за ток и си изтипосан с глупостите и измишльотините си...офча главо празна,те в германия в складовете на кауфланд махнаха ел камионите като НЕЕФЕКТИВНИ ти ги подкара в България...едеот глопаф
  • #31
    5 rate up comment 0 rate down comment
    333 ( преди 1 месец )
    Моят опит с електричките е основно със СПАРК, ползвам ги често. За градска кола е добре по-принцип, но съм забелязал, че пробегът е адски условен. Зависи студено ли е, топло ли е, или или няма задръствания, пускаш ли климатик и прочее. В жегите например с климатик на макс батериите изтичат като броячите на копърките :)И никога нямам гаранция колко ми остава. Това е , което не ми харесва. При ДВГ има повече предвидимост.
  • #30
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Румбо ( преди 1 месец )
    То има евтини китайски електрички,ама митата са големи.Примерно миниатюрна количка тук се продава за 10 000 лв,а същата е в Китай за 2 000$.
  • #29
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Дамян ( преди 1 месец )
    Ето това е голата истина.Явни Ривиан не само ще оцелее,но в бъдеще ще стане и водеща марка в САЩ
  • #28
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Rivian и те като Fisker ще глътнат вода скоро май...
  • #27
    22 rate up comment 4 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Защо не се купували електрокарите? Защото не вършат работата.На мен електрокар би ме устроил само до работа,до училище и супермаркета.Обаче има една подробност,толкова пари за електрически тостер не давам.
  • #26
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Шумен маймунарника ( преди 1 месец )
    В Шумен няма Тесла таксита.
  • #25
    13 rate up comment 2 rate down comment
    айфон,самсунг,тесла ( преди 1 месец )
    Тия дни гледах клипче на няква тесла , беше хвърлила батерията и на човека му искаха нещо от рода на 30 К $ , като пича направо нахвърля пародията на кола с динамит и я пръсна на малки парченца. Пълна подигравка на нова кола да искат още една кола пари за батерия ( която реално е консуматив ). То като се пазарува първо се мисли с главата, а после се броят парите...
  • #24
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Лудория ( преди 1 месец )
    Като се потърси с думички "Шумен тесла такси" и в картинки на популярната търсачка излизат някакви снимки с надпис, че са от Шумен.
  • #23
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Лудория ( преди 1 месец )
    Шумен! Елате... даже може да видите и Мадара, Плиска, Велики Преслав... има за гледане. Ама не идват често туристи...