IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Край на техническите прегледи по втория начин от днес

Всички пунктове, които не са свързани с „Автомобилна администрация“, няма да работят

Нови правила за пунктовете за технически прегледи влизат в сила от днес. Тези, чиито уреди за измерване (газоанализатор, димомер и спирачен стенд) не са свързани със системата на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, няма да могат да работят.


технически преглед


От агенцията съобщиха, че до момента 964 пункта вече предават данните автоматично, 8 са частично свързани, а 96 все още нямат свързаност. От 00:00 часа днес въвеждането на данните от измервателните уреди вече се осъществява само автоматично по електронен път.

„Това означава, че пунктовете, които нямат свързаност на уредите със системата, няма да може да се извършват периодични технически прегледи и да издават документи за техническата изправност на превозните средства", обясниха от „Автомобилна администрация“.

Промяната се прави, за да може въвеждането на данните от измервателните уреди да бъде само по електронен път. В момента те се въвеждат ръчно и са възможни манипулации.


0 от 500
  • #2
    23 rate up comment 1 rate down comment
    Един тъп българин ( преди 1 месец )
    Имам чувството, че институциите в страната живеят на друга планета. Проблемът не е в данните дали са онлайн или не скъпа Автомобилна администрация, не е и в това дали газанализаторите и димомерите им са манипулирани или не са, не е и в имането на запис на техническия преглед или не!!! Единствения проблем е в липсата на какъвто и да е контрол отгоре надолу!!! Когато скъпа Автомобилна администрация започнете да проверявате реално пунктовете за ГТП като спрете автомобил излязал от там???
  • #1
    41 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Вероятно пак ще има манипулации - въпрос е на време да измислят как, но уважам усилията те да се затрудняват максимално. Много би ме радвало по пътищата да не вървят опасни за здравето трош-ля-ци, но съм леко скептичен с оглед националните особености на местния контрол.