IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

130-годишна кола мина технически преглед от раз

Състоянието на Benz Victoria от 1894 г. му позволява да се движи по обществени пътища

Най-старият автомобил в Германия премина успешно процедурата по технически преглед, съобщава Deutche Welle, като се позова на германската организация за технически надзор TUV.


Benz Victoria


Специалисти прегледаха техническото състояние на Benz Victoria от 1894 г., който прилича на карета и установиха, че автомобилът, който принадлежи на местния музей, може да се управлява по обществени пътища през деня. Освен това водачът трябва да носи ръчен пътепоказател, подобен на строителна шпатула.

По време на прегледа не са открити дефекти по машината, която е собственост на музея на германския град Айнбек. Служители на институцията твърдят, че това е най-старата кола в Германия. Машината е оборудвана с трилитров едноцилиндров двигател с 6 конски сили. Максималната скорост е 30 км/м.

Всичко, което инженерите са направили, за да подкарат колата, е било да налеят гориво и да премахнат слоя прах. В резултат на прегледа на автомобила е разрешено да се движи по обществени пътища в продължение на две години.


0 от 500
  • #15
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Хх ( преди 1 година )
    30 км/м? 30 километра в минута. Не е зле за кола с 6 к.с.
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ВГЗ ( преди 1 година )
    "Всичко, което инженерите са направили, за да подкарат колата, е било да налеят гориво и да премахнат слоя прах. "Моята кола пък върви и прашна,дори и кална!
  • #13
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Fury ( преди 1 година )
    Хайде, успокойте се малко! Става дума за музеен експонат, на който му е позволено да мине по обществена улица, както и файтоните и да отиде на някакво изложение на собствен ход. Естествено, че няма и регистрация.
  • #12
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Унуфри ( преди 1 година )
    при нас има само по 1 г давност на техническия преглед
  • #11
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Лудория ( преди 1 година )
    М-да, минал е, но те там си имат исторически регистрации. И още доста неща. Пък дневни светлини на 40 годишното ми Клио няма. Пускам си фаровете на къси.
  • #10
    16 rate up comment 3 rate down comment
    този ( преди 1 година )
    И при бай Кольо на ГТПто в Малашевци всякакви архаични немски талиги минават всички преглед от раз! Ама за него никой не пише никъде....
  • #9
    7 rate up comment 5 rate down comment
    глупавият ханс ( преди 1 година )
    Как така Ханс за най малкото веднага глобява ( плащал съм толкова много глоби много пъти за нищо за няколко минути нещо разтоварвам веднага глоба не като в Италия или Австрия) и тоя " кола"' която няма нищо да се движи по обществените пътища.?
  • #8
    7 rate up comment 1 rate down comment
    pupee ( преди 1 година )
    Пишещите братя по-долу,Явно нямате представа за какво иде дума,обаче коментарите са ви в стил " аз карам само Кайен 2024-а".А когато не знаеш от къде идваш,как може да знаеш къде отиваш!?!"..
  • #7
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Ами ( преди 1 година )
    Това е германски Benz, а не жълт леген!
  • #6
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Ал ( преди 1 година )
    Няма светлини, мигачи, колани, две независими спирачки и са го пуснали в движение???? Журналистически измислици!!!