IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Техническите прегледи скачат почти двойно

Цената в някои пунктове може да достигне 100 лева

Годишните технически прегледи на автомобилите поскъпват сериозно. Ако до момента шофьорите плащаха между 45 и 60 лева, сега цената се увеличава до 90 лева, а в някои пунктове може да достигне и 100 лева.


технически преглед


Експерти обясняват поскъпването с увеличението на минималната работна заплата. Това води до ръст на цените на услугите, сред които са и техническите прегледи. Съответно се налага увеличение на заплатите на служителите, извършващи прегледи, както и назначаване на нови кадри. А последното може да се случи само с предлагането на заплащане.

В момента цените в повечето пунктове все още са 60 лева, но в тези на СБА прегледът струва 70 лева. Автомобилите с газови уредби и таксиметровите коли газова уредба плащат повече, както и джиповете. За бусове и малки камиони цената е над 100 лева.

Само в София регистрираните превозни средства за близо милион, като повечето от тях трябва да минават на преглед всяка година. Изключение правят новите автомобили, които се не проверяват на първите 2 години.


0 от 500