IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ултиматум на социалистите: Да се забрани изцяло ДВГ

ЕНП вече се обяви против забраната от 2035, но се нуждае от подкрепата на ПЕС

Забраната на двигателитe с вътрешно горене от 2035 година е „ключово искане“ на Партията на европейските социалисти, за да подкрепи новата Еврокомисия на Урсула фон дер Лайен, твърди EurActiv, позовавайки се на официален документ на групата.
 
    
Партия на европейските социалисти, Шолц, Станишев
Партията на европейските социалисти, чийто дългогодишен президент бе Сергей Станишев и чието най-ярко лице е германският канцлер Шолц, се обяви категорично за придържане към предишните ангажименти по Зелената сделка. Снимка ПЕС
  

    
Социалистите и социалдемократите, които държат общо 134 места в новия европарламент, се срещна с фон дер Лайен късно снощи. За да бъде одобрен, новият състав на комисията начело с германската се нуждае задължително от тяхната подкрепа, както и от тези на Европейската народна партия и групата на либералите (Renew). ЕНП вече се обяви против забраната на двигателите с вътрешно горене от 2035 година, както бе предложила предишната комисията на фон дер Лайен, и заяви, че ще подкрепи проучванията в областта на синтетичните горива.

Социалистите обаче са съставили документ, озаглавен „Нашите ключови искания за 2024-2029 г.“, с който настояват да се запазят всички ангажименти по Зелената сделка, включително забраната за ДВГ за нови автомобили от 2035.

В продължение на десетилетие, начело на ПЕС беше Сергей Станишев. От октомври 2022 на президентския пост го замени шведът Стефан Льовен.

 

0 от 500
  • #30
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Факт ( преди 2 месеца )
    А ми дизелите особено нямат място в населените места да си ги карат из горите.
  • #29
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Не Мите,ти искаш чист въздух,а пушиш по 2 кутии цигари на ден.Ако искаш чист въздух, спри да димиш и да тровиш въздуха.Слез от дизела и си купи колело.
  • #28
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    27, 2035 ще се карат още ДВГ, за е-коли не съм сигурен. Е в Китай, може би..
  • #27
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Та ако се върнем на статията, насърчаването на автомобилната промишленост да разработва електромобили добро или лошо е за Европа и как ще се отрази през 2035 година, когато светът е преминал към електромобили с или без волята на политиците?
  • #26
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Пак сте се вманиачили да сте анти средствата, като обяснявате че мръсният въздух е нещо хубаво и трябва да го защитаваме. Аз твърдя единствено че чистият въздух е нещо хубаво и трябва да си поставим дългосрочна цел да го постигнем . Неслучайно започнах с диетите, като аналогия. Спортуването и диетата са стъпка към крайната цел, която е в зависимост от състоянието може да коства и 10 години на този който днес ги започне, за да влезе във форма.
  • #25
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Не Мите, дори ти самият не щеш електричка.Но не можем да ти затворим устата да ги хвалиш.
  • #24
    2 rate up comment 5 rate down comment
    СМОГ ( преди 2 месеца )
    "Висенето в задръствания разрушава мозъка" - Аутомедия, 03.02.2023Причината за това е в изгорели газове от дизелови автомобили, които хората са принудени да вдишват, докато седят в колата. Изследването е установило, че изгорелите газове унищожават не само белите дробове, но и човешкия интелект. Проучване в университета Хаселт в Белгия: черен въглерод (отпаден химикал, получаващ се при непълното изгаряне на изкопаеми горива) е намерен от вътрешната страна на човешката плацента.
  • #23
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Толкова сте се вманиачили в средствата и инструментите, че забравяте каква е крайната цел. Или по-скоро нямате такава. Дайте решение за чист въздух а не оправдание защо не е чист и никога няма да бъде.
  • #22
    2 rate up comment 4 rate down comment
    СМОГ ( преди 2 месеца )
    Твърдите дизелови частици, навлизат директно в кръвопотока - рак, сърдечно-съдови. Органични съединения (бензен, ацеталдехид, 1,3 бутадиен) - белодробна недостатъчност, различни видове рак. Азотни окиси (ДИЗЕЛ) - белодробни възпаления, разрушена устойчивост на пневмония и инфлуенца. Въглероден моноксид - ограничава кислорода до сърце, мозък и др. жизнени органи. Поражда малоумие и изблици на агресия. Забавено развитие при децата. Серен двуокис (ДИЗЕЛ) - астма, намален белодробен обем. Сажди..
  • #21
    0 rate up comment 3 rate down comment
    До гост ( преди 2 месеца )
    Какво против имаш да се върне онова с водоноските от детството ми? Освен водоноски имаше и едни камиончета с кръгли четки които обикаляха из улиците и метяха шума и прахоляка. Защо си против чистотата? Защото трябва да си анти по подразбиране?