IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще забранят ли препродажбата на стари автомобили?

От спирането на колите без DPF до водородните автобуси: какво предвижда новият Интегриран план

Новият Интегриран план в областта на енергетиката и климата предвижда редица мерки за по-старите автомобили - не само забрана за вноса им в България, но и блокиране на възможностите за препродажбата им вътре в страната: такава информация бе разпространена от няколко издания в последните дни. От тълкуванията на въпросните издания излиза, че хората, притежаващи автомобили производство отпреди 2005 година, ще ги притежават завинаги, тъй като те няма да могат да бъдат пререгистрирани занапред. В самия документ, изпратен вече за съгласуване в Европейската комисия, обаче не пише нищо подобно, установи Automedia.bg. Eто какви мерки предвижда планът, и колко от тях ще се превърнат в реални правила (важно e да уточним, че те са описани най-общо като намерения, и едва след потвърждение, че отговарят на европейските правила, ще бъдат разписани по-детайлно).
  
   
10 идеи от плана: кое ще се случи и кое - не (ГАЛЕРИЯ):


  
  

 

0 от 500
  • #32
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 2 месеца )
    Приятел с Тойота я прави в сервиз в близко село, защото онзи човек ремонтира само Тойота и може лесно да намери и реши проблемите по автомобила. Те и закриха сервиза на Тойота де. За човека защитник на Тесла - сервиз на Тесла още няма. Ако е нещо по-старо и е VW, Опел, Mercedes или БМВ, сервиз ще се намери, но за другите е мъка. Та следващия ми автомобил ще е нещо такова, за да може да ми е лесно сервизирането.
  • #31
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 2 месеца )
    И си прав, и не си. Ще дам пример наше село, защото по се знаем. Град е, но е малък. И има проблем с всички професии, в които се изисква експертиза. Защото за същата работа в голям град като София, Пловдив ще вземат в пъти по-висока заплата. Познат се премести на същата длъжност в Пловдив на 4х заплата му тук. Съответно дори да имаш пари за нов или по-нов автомобил, се съобразяваш с местните сервизи. Преди години имах Рено, за което в официалния сервиз не откриха теч в радиатора.
  • #30
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    #27 по селата може да има, но не е от вярата във вечността или безгрижността им. Просто няма пари вероятно.
  • #29
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 2 месеца )
    Без изкопаеми гориво - момче/момиче/небинарна личност/там на каквото се оприличаваш - ако няма изкопаеми горива, се връщаш на момента в каменна ера. Всичко се копа - уран, редки минерали за фотоволтаиците и батериите, въглища, нефт... Първом помисли, проучи, след това няма да се излагаш. Без ремонти е фантазия. Няма създадено нещо от човек, което да няма нужда от ремонт. Просто няма! ДВГ ще си замине много след като си станал далечен спомен на внуците.
  • #28
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 2 месеца )
    21 век очакване - Интелигентни, мислещи хора. Без войни. Медицина за всички. Хора, неподвластни на промиване и агитация. Храна за всички.21 век реалност - Пълни иди0ти с диплома за "вишо". Войни. Липса на лекарства. *** навсякъде, желаещи да се изкажат и да ги видят, без грам разум и логика в общуването. Храна изкуствена, защото трябва да се дават пари за лекарства. Той ми пише за гърнета?! *** - ако махна гърнето, нали целия град ще знае къде карам автомобила си. И е незаконно.
  • #27
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 2 месеца )
    Не знам къде гледаш? В наше село има много автомобили преди 2000-та година. И още си ги карат. В сервизите виждам автомобили между 2010 и 2020 година. Оти имат много електроника да са еко и всеки търси начин да го премахне това еко. Както са писали по-долу - хората ползват автомобилите си повече от 5 години и производителите започнаха да пълнят гащите. Не всички сме германци, да сменяме на 5 години или да вярваме, че като е нова колата, това е супер.
  • #26
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    #25 абе гледам по улиците не се карат много автомобили преди 2000 година, които уж бяха вечни.. В момента няма абсолютно никакви пречки да караш "колкото по-стара, толкова по-добре" кола. Даже данъка е смешен (15лв. примерно).. защо така не са масови? хм?
  • #25
    8 rate up comment 3 rate down comment
    xS ( преди 2 месеца )
    Неудобно им е, евро 3 и назад дизелите са на по милион и кусур и не умират. А те напират да направят ако може евро 5 задължителен който като го погледнеш накриво и се разпада след 100-150 000км. Изобщо не е за едни пари а само за екология ще да мисля, мда.
  • #24
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Абе ( преди 2 месеца )
    Голфа от снимка 3 ще надживее повечето от недоразуменията произвеждани сега.
  • #23
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Никола Стефанов ( преди 2 месеца )
    "На по-нормален език това означава да се преразгледа пътната мрежа и съществуващите ограничения на скоростта; да се премахнат принудителните забавяния" - ако под "принудителни забавяния" имат предвид да се премахнат вълнообразния вид на настилката на магистралите и лунния пейзаж по първокласните пътища (поне) - да, добре би било. Ама едва ли ще стане в необозримо бъдеще, пък какво остава за обозримото такова.