IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продажбите на нови електромобили в Европа продължават да падат

Стагнацията се усеща особено силно на най-големия пазар на континента

Продажбите на нови електрически превозни средства в Европейския съюз са намалели с 12% през май в сравнение с миналата година, съобщава Асоциацията на европейските производители на автомобили (ACEA).


електромобили


В Германия, който най-големият пазар на електромобили в ЕС, продажбите са спаднали с 30%. Местните власти спряха субсидиите за закупуване на електрически превозни средства от декември 2023 г., което доведе до 16% спад в продажбите тази година.

Като цяло продажбите на автомобили в ЕС също паднаха с 3% през май, вторият спад тази година. В по-широката зона, която включва Великобритания и Европейската асоциация за свободна търговия (ЕАСТ), продажбите са паднали с 2,6%, съобщава агенция Reuters.

Търсенето на електрически превозни средства в Европа намалява след няколко години на растеж. Конкуренцията за производство на по-достъпни модели нараства и Европейската комисия заяви, че ще въведе временни тарифи до 38,1% върху електрически автомобили от Китай от юли.

Въпреки това, електрифицираните превозни средства, включително напълно електрически модели, хибриди и plug-in хибриди, представляват 48,9% от всички нови регистрации на леки автомобили в ЕС през май, спрямо 46,2% година по-рано. Дялът на изцяло електрическите превозни средства спадна до 12,5%, докато този на хибридите се повиши до 29,9%.

ACEA заяви, че стагнацията на пазара на електрически превозни средства е била очаквана, но се предвижда продажбите да нараснат от 2025 г., когато влязат в сила новите цели на ЕС за емисиите от превозни средства.


0 от 500
  • #69
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 дни )
    Пфф, Митето сега пък се е възгордял, че някой тук изпитва някакви чувства към него. Ние просто се гаврим с човек със СОП. Което не е морално, но пък е забавно. Поне за нас "психопатите" е забавно.
  • #68
    1 rate up comment 3 rate down comment
    До 66 ( преди 5 дни )
    Малко им се виждат. И 30 милиона ще им се виждат малко след няколко години. Упс. Всъщност според toyota никога няма да минат 30 милиона и продажбите от тази година ще започнат да спадат и от 9,5 милиона миналата година, тази година я се продадат 5 милиона я не. Питай антиелектриците "математици" да ти обяснят за геометричните прогресии. И не им се връзвай на обидите. Това са им аргументите на горките. Освен обиди лъжи и клевети други аргументи не им останаха.
  • #67
    2 rate up comment 3 rate down comment
    До 65 ( преди 5 дни )
    Има един единствен правилен отговор за това колко бройки трябва да бъдат произведени през 2023 година ако Тесла имаше 50% ръст всяка година. Има една единствена истина - Тесла произведе повече бройки от там нататък започват лъжите на психопатите. Точка. Можеш ли да кажеш кое е правилното число за 50% ръст от 33 000 броя през 2014 година? Всичко останало е психопатия , защото психопатите са патологични лъжци които не отговарят на реални въпроси когато ги хванеш в лъжа.. гостенино.
  • #66
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 дни )
    Напълно електрическите, или електрическите превозни средства с батерии (BEV) представляват 9.5 милиона от 13.6 милиона общо продадени EV по света през 2023 г., като останалите са PHEV. Малко ли ви се виждат 9.5 млн?
  • #65
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 дни )
    Митьо Бустеров, информирай се какво е геометрична прогресия и частно на геометрична прогресия. 2,4,8,16,32,64,...е геометрична прогресия с часно 2,няма средно частно поне в нашата математика.Във вашата секта може и да има.
  • #64
    1 rate up comment 3 rate down comment
    До 63 ( преди 5 дни )
    Както казах психопат. Не се интересува от мненията на останалите а единствената цел в живота му е да лъже обижда и се възползва от останалите. Екселските таблици показват факти от реалността които оборват лъжите ти. Единственото което най-много мрази един психопат е истината и точно затова ме мразиш. Защото ти казвам истината в очите с колкото и обиди да са ти гарнирани лъжите. Поне те осветявам като лъжец психопат, за да ти е по-трудно да лъжеш.
  • #63
    0 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 6 дни )
    Психопат, психопат, ама с Ексел, от който "копи-пейст"-ва на богато. Явно все пак базата за мнения на сайта има стабилно "ескейпване" на специални символи щом не се е бъгнала от такова стабилно количество знаци за процент в мненията на бустерирания. Той обаче упорства и си мисли, че някой друг освен шизофреничното му "алтер его" ги чете тези мнения и още повече ги осмисля и проверява. Мунчото на наше село се спомина наскоро, но Бустерирания успешно запълва отворилата се празнина в моя живот поне
  • #62
    0 rate up comment 3 rate down comment
    До 61 ( преди 6 дни )
    Ето че пак се доказваш като психопат и твърдиш обратното на това което казвам лъжеш мажеш и се омазваш в лъжи. Психопатите са лъжци. Аз какво лъжа? Казвам че настоящият спад е временно явление, но не го отричам като вас. Тоест не вас а всички твои самоличности господин психопат шизофреник. Психопатите отричат реалността например казват че 56% е по-малко от 50%. При 55% дял на фотоволтаиците през целия ден средното аритметично било 3% от производството и куп подобни лъжи за наивници. Аз какво лъж
  • #61
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Митгеястър ( преди 6 дни )
    Само психопат може да твърди за ръст в продажбите на електрически автомобили,под статия за намаляване на продажбите.
  • #60
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Митгеястър ( преди 6 дни )
    До 56.Остави го да бърбори безсмислици и да ни оправя настроението.