IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Митата върху китайски коли ще ударят сериозно... BMW

Причината е, че електрическият MINI Cooper се произвежда в азиатската държава

Решението на ЕС да наложи мита на произведените в Китай електрически превозни средства ще повлияе сериозно на производствените планове на BMW Group, съобщава Reuters. Причината е, че нови електромобили на MINI се произвеждат в азиатската държава, а те попадат в категорията с най-големи тарифи - 38,1%. Това представлява сериозно предизвикателство за продажбата на тези модели на европейските пазари.


Mini


През септември миналата година BMW Group обяви плановете си да произвежда чисто електрически модели от следващо поколение MINI в Китай. Това производство се извършва чрез Beam Automotive - съвместно предприятие на BMW и Great Wall Motors. Това съоръжение е направено с цел да бъде първата и основна производствена база за новото електрическо MINI, което подчертава стратегическата промяна на BMW към използване на производствените възможности на Китай за глобалния пазар.

Електрическата гама на MINI включва Cooper с 3 врати, както и компактен кросоувър, които трябва да се произвеждат именно във фабриката Beam Automotive. Те са предназначени както за китайския, така и за международния пазар. Налагането на мито в размер на 38,1% на произведени в Китай коли обаче е сериозна пречка пред BMW Group, тъй като ще увеличи значително цените на електрическите MINI-та. И те ще отстъпват сериозно на конкурентите си в Европа.

В същото време баварците са инвестирали сериозно в съвместното предприятие Beam Automotive и производствената инфраструктура в Китай, като очакват електрическите коли да се търсят както на местния пазар, така и в чужбина. Решението на ЕС ще принуди BMW да преразгледа ценовата си стратегия, потенциално намалявайки маржовете на печалба. Това също може да доведе до по-ниски обеми на продажби, ако увеличените разходи откажат клиентите.

Увеличението на митата ще засегне и модел на BMW, който се произвежда в Китай и се изнася за Европа. Това е кросоувърът iX3, който се сглобява от съвместното предприятие BMW Brilliance Automotive. То обаче попада в списъка на китайските производители, които сътрудничат на разследването на ЕС, а за тях митата ще бъдат в размер на 17,4-21%.

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Пешо ( преди 6 дни )
    Голяма грешка! Митото върху китайските автомобили ще доведе до масова икономическа инвазия от китайски инвеститори. Ще се изкупят всички западни марки от китайци. След 20 години китайските инвеститори и икономически интереси ще диктуват политиката в ЕС . В Европа е пълно с недалновидни администрации.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Доста евро пей дал ски скъпи скрапове се произвеждат в поднебесната или са свързани доста тясно с нея,така,че гледаме поредния политически цирк и бързото рязане на клона на който седи "златния" милиард който ще падне в най-голямата *** и ще се превърнат в "златен" ла.,,,йн,,,,ян см.,.--..рад
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Една грозна кола по малко!