IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla се отказва от колата за 25 000 долара

Причините са новите тенденции при електромобилите и конкуренцията от Китай

Базовият Model 3, струващ около 40 000 долара, ще бъде най-евтината кола на Tesla, която ще може да се купи в обозримо бъдеще. По информация на агенция Reuters американският производител се е отказал от пускането на така наречения Model 2, която трябваше да струва 25 000 долара.


Tesla


Причината е агресивната конкуренция на електромобилите от начално ниво, идващи от Китай. Според Reuters, решението е било взето още преди време, но умишлено е държано в тайна. Агенцията цитира кореспонденция от 1 март между ръководството на Tesla и инженерния персонал на компанията, на който е било наредено да не казват на външните доставчици за отмяната на проекта.

Други източници твърдят, че усилията на компанията вече са насочени от създаване на базовия автомобил към разработката на роботакси. Засега официален коментар от Tesla няма, но нейният главен изпълнителен директор Илон Мъск публикува кратък пост социалната мрежа X (бивш Twitter), в който написа: „Ройтерс лъже (отново)“.

Слуховете за поява на евтин електромобил на марката, който ще се настани под Model 3 в гамата на Tesla, вървят от няколко години. Малкият хечбек трябваше да се конкурира с Chevrolet Bolt и Nissan Leaf, но тенденциите при електромобилите в последно време се промениха. Търсенето на коли на ток спадна и това засегна дори Tesla, чиито продажби са по-слаби от очакваното.

Голям проблем за производителите се оказа и най-големият пазар за електромобили в света - този в Китай. Там конкуренцията е жестока и непрекъснато излизат все по-евтини модели, с които Tesla няма как да се съревновава като цена на предлагания от нея продукт.


0 от 500
  • #34
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До 35 ( преди 4 месеца )
    Достатъчно съм грамотен за да бъда любезен и да помоля за информация! Ти очевидно си достатъчно неграмотен и злобен, веднага да започваш с обиди и квалификации вместо просто да споделиш един линк.
  • #33
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 4 месеца )
    Митьо Бустеров, адреналинката електричка се подвизава с Ник Гост.
  • #32
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 4 месеца )
    Илюзион кога си е спазвал обещанията.
  • #31
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 4 месеца )
    Лъжлив нагъл Илон обвинил някого в лъжа. Ха-ха-ха! Но, има и по-зле: форумни тесльофранчета обясняват как този пък фуулс-селф-драйвинга на лъжлив нагъл Илон щял да бъде истински, за разлика от предишните 24 пъти. Ха-ха-ха-ха!
  • #30
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Гост до 33 ( преди 4 месеца )
    Не съм сигурен, че ще продължат с производството на коли в бъдеще, защото това не е кой знае колко печеливша дейност. Най-вероятно ще аутсорснат производството на други компании, а те ще се съсредоточат върху софтуера, енергетиката, роботите и изкуствения интелект. Тесла реално е все едно холдинг, който включва няколко стартъпа в в себе си. Не съм му фен на Мъск като човек, но само глуппак може да отрича приноса му в световния бизнес и развитието на технологиите. А в този форум има много такива
  • #29
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Гост до 32 ( преди 4 месеца )
    Преди да молиш за информация, не е лошо малко да се ограмотиш и след това да го правиш. За да получиш отговор на въпрос, трябва да си достатъчно грамотен, за да го зададеш правилно. NHTSA - цялата информация за изминати километри при условията на автономно шофиране отива там, съответно всеки един инцидент се анализира. Такива няма с FSD. Нито един
  • #28
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Сдф ( преди 4 месеца )
    Цъкайте колкото ск искате Фолксваген за 3 години не можаха да направят ъпдейт по въздуха .. човека си каза отдавна - софтуер за ВСИЧКО . Хайде на бас, че ще пуснат и телефон . Ще направят една среда за всичко - ще излезеш от офиса , качваш се в колата , тя те кара вкъщи , а ти си пишеш мейли . Единствената компания със супер компютър !!!! А май скоро ще се окаже и с най- добрия изкуствен интелект . Това не го казва Муск, а ШЕФА НА НВИДИА . Гледайте му интервюто
  • #27
    5 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 4 месеца )
    Мъск преди няколко месеца - "Тесла ще печели много повече от продажба на софтуер, от колкото от продажба на коли" - човека си го казва право куме в очи каква му е стратегията и целта :-) Тук си разтягайте локуми и мечтайте колкото си искате! :-) Безплатно е! За разлика от FSD на Тесла :-) :-) :-)
  • #26
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До 31 ( преди 4 месеца )
    Помолих за източник на информация, не за свободни съчинения.
  • #25
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Гост 30 ( преди 4 месеца )
    Има смъртни случаи с автопилота на Тесла, не с FSD. Това е съществена разлика