IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-икономичните бензинови коли на пазара

„Леките“ хибриди доминират в класацията за разход на гориво според цикъла WLTP

Разходът на гориво е един от основните параметри, от който се интересуват шофьорите при обмислянето на покупка на ново превозно средства. Той става още по-важен при съвременните условия на икономически затруднения. За да помогнат на тези, които се готвят за смяна на автомобила си през следващите месеци, експертите от Motor1 съставиха списък с 10-те най-ефективни бензинови модела на пазара.

В случая техните данни са по официалния цикъл WLTP. Както е известно, той се различава от предшественика си NEDC по начина на измервани. В същото време обаче и WLTP не отчита реалните стойности на консумация на гориво, тъй като в случая те се отчитат след серия от стандартизирани тестове.


Най-икономичните бензинови коли на пазара (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #6
    12 rate up comment 5 rate down comment
    До 1 ( преди 1 месец )
    Карам корола хибрид 22год от русе до софия ми дава4.4 на връщане 4.2 Тойота произвежда хибриди серийно от 97 насам няма по добри от тях другото е мазохизъм
  • #5
    12 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    лично мение, че дали е мек хибрид или чисто ДВГ разликата в разхода е минимална до никаква.
  • #4
    15 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Икономията е начин на шофиране, практически несъществуващ в БГ и като цяло не зависи особено много от автомобила стига да е изправен и поддържан а главно от шофьора, тук популярно е точно обратното наричано от хората стил газ-спирачки!
  • #3
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Тойота ( преди 1 месец )
    Тойота произвежда най добрите хибриди в света.
  • #2
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Досега единствения бензин с реален нисък разход и прилично вървене който съм виждал е 1.4 TSI ACT на VAG - реални под 5 на 100 извънграда. Сега съм с mild hybrid, но далеч не е толкова добър разхода.
  • #1
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Повърхностно ( преди 1 месец )
    На първо четене, подозирам, че тези разходи от по 5/100 са за първите 100-200км най-много и ако тръгнеш от София за Бургас например няма да е толкова дори и да караш по Подбалканския път.