IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-икономичните бензинови коли на пазара

„Леките“ хибриди доминират в класацията за разход на гориво според цикъла WLTP

Разходът на гориво е един от основните параметри, от който се интересуват шофьорите при обмислянето на покупка на ново превозно средства. Той става още по-важен при съвременните условия на икономически затруднения. За да помогнат на тези, които се готвят за смяна на автомобила си през следващите месеци, експертите от Motor1 съставиха списък с 10-те най-ефективни бензинови модела на пазара.

В случая техните данни са по официалния цикъл WLTP. Както е известно, той се различава от предшественика си NEDC по начина на измервани. В същото време обаче и WLTP не отчита реалните стойности на консумация на гориво, тъй като в случая те се отчитат след серия от стандартизирани тестове.


Най-икономичните бензинови коли на пазара (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #26
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    До 22: Разбирам защо са ти толкова сбъркани схващанията - грешна ти е интерпретацията на фактите. Да пробвам с по-лесно зададен въпрос, прочети го бавно и внимателно преди да дадеш поредния грешен отговор: Кой има повече продажби - Тойота бензинови автомобили или Тесла електромобили?
  • #25
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Пежопел ( преди 1 месец )
    ...повече от половината коли тук са с три мъчителни цилиндри (без значени с Твърд или пък Мек......Хибрид).....градски малолитражки с малък живот - тип еднодневки
  • #24
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Митичке,ти откога разви критичното си мислене? Адреналинката - електричка освен да сканира Тесла,Тесла, Тесла,друго не умее.
  • #23
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Митичке,нещо не чувам за поредната фабрика на Тесла в строеж.Защо в съществуващите четири фабрики на Тесла,съкратиха работната седмица.Защото няма продажби.
  • #22
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 месец )
    МитЕ,защо смяташ за стотина километра на ден, заредени на нощна в гаража?Това е типично градско каране.Я смятай по левче(евро) на бърза зарядна да видим резултата.
  • #21
    0 rate up comment 6 rate down comment
    До 21 ( преди 1 месец )
    Аз имам и критично мислене и чувство за хумор. Но пък на тебе очевидно ти липсват и двете. Първо не разбра, че се шегувам, защото за разлика от тебе знам, че не е продаваният автомобил в света за 2023 година беше Тесла модел У. Факт! Неоспорим факт. Допускам, че тази година също ще е най-продаваният автомобил, а Тесла модел 3 ще изпревари по продажби още няколко модела на toyota, въпреки срива на продажбите и че батериите са тежки и имат кратък живот, а бъдещето принадлежи на toyota и водорода.
  • #20
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    До 20: Е, сега пък глезотии.. За да имаш трезво критично мислене, трябва да се научиш сам да намираш достверната информация.
  • #19
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Напълно вярно е ( преди 1 месец )
    Никой не търси Тесла, която е нишова компания, чиито модели имат нищожни продажби. Най-продавания модел автомобили за 2023 година е toyota. Само се чудя кой модел беше? Ще ми подскажеш ли кой беше най-продаваният модел за 2023 да не търся в интернет?
  • #18
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    До 17: Прав си, повечето хора избират според цената на км. Но в нея, освен цената на енергията, влизат и много други неща - консумативи, застраховки, обезценяване, и т.н. Именно затова, както 18 е забелязал, бензиновите Тойота са доста по-популярни от електрическите Тесли, въпреки че последните се радват на сериозни субсидии.
  • #17
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Знаещ ( преди 1 месец )
    Хипотетичните варианти са без значение. Най-продаваният тип автомобил в света за момента е бензинова Тойота.